RIŽOTO SA ČVARCIMA I KAJMAKOM: Dodajte kap ovog ALKOHOLNOG PIĆA i ukus će biti još veća fantazija
ČVARCI, Foto: Printscreen/Youtube

PREUKUSNO

RIŽOTO SA ČVARCIMA I KAJMAKOM: Dodajte kap ovog ALKOHOLNOG PIĆA i ukus će biti još veća fantazija

Rižoto sa kajmakom i čvarcima je jedan od onih recepata koji potvrđuju pravilo „manje je više“.

Objavljeno:

Dakle, u pitanju je „prazan“ rižoto, napravljen od kvalitetnog pirinča, odličnog belog vina, domaćeg pilećeg bujona i pravog italijanskog parmezana. Na kraju je krunisan kašikom domaćeg, mladog kajmaka i „pahuljama“ od čvaraka.

rižoto
foto: Printscreen/Youtube

Poslužite rižoto sa kajmakom i čvarcima kao predjelo, biće ga za četvoro, a možete i kao glavno jelo za dvoje-troje.

Sastojci:

15 g putera

1 kašičica maslinovog ulja

1 manja glavica crnog luka

1 čen belog luka

200 g pirinča

1 dl belog vina

750 ml pilećeg bujona

3 supene kašike rendanog parmezana

2 supene kašike kajmaka

2 kašičice sitnih čvaraka

Priprema:

U zagrejanu šerpu sipajte maslinovo ulje i puter, pa kad se puter rastopi dodajte sitno iseckani crni luk, posolite sa ¼ kašičicom soli i pržite oko 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte kroz presu protisnut beli luk i nastavite da pržite još oko 30 sekundi. Dodajte pirinač i kratko pržite da postane sjajan, sve vreme mešajući. Sipajte vino i mešajte dok alkohol ne ispari. Sipajte kutlaču bujona u pirinač, pa mešajte dok pirinač ne upije svu tečnost. Nastavite da dodajete kutlaču po kutlaču bujona, sve vreme mešajući. Ovo traje oko 15 minuta.

Kad je pirinač gotov, dodajte parmezan i promešajte, pa sklonite šerpu sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre serviranja.

Da servirate, sipajte rižoto u tanjire za serviranje, stavite po kuglicu kajmaka i pospite čvarcima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.