RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Tajna se krije u PRELIVU, zaboravićete na TRADICIONALNU
Pita sa jabukama, Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

poslastica

RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Tajna se krije u PRELIVU, zaboravićete na TRADICIONALNU

Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati!

Objavljeno: 21:44h

Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave.

Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati!

Sastojci:

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

100 g putera

200 g šećera u prahu

5 jaja

kora limuna

250 g brašna

Za fil:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

4 jabuke

3 jajeta

250 g kisele pavlake

1 kašika šećera

1 kašičica cimeta

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Po ukusu može da parira lenjoj piti.

Priprema:

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite.

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu.

Pita sa jabukama
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.