RECEPT ZA KRATER KOLAČ: Brza i ukusna POSLASTICA, 1 NEOBIČAN SASTOJAK daje neodoljiv ukus
Krater kolač, Foto: Printscreen Youtube

njami

RECEPT ZA KRATER KOLAČ: Brza i ukusna POSLASTICA, 1 NEOBIČAN SASTOJAK daje neodoljiv ukus

Premazati kolač i vratiti da se zapeče još 10ak minuta

Objavljeno:

Želite brzi kolač sa biskvitom i kremom, onda je ovo pravi izbor za vas, extra brzi kolač, sve u jednom.

Biskvit od kakaa sa kremom od pudinga i kiselom pavlakom, probajte, nećete požaliti.

Krater kolač neobično ime duguje svom izgledu jer puding upadne u biskvit od kakaoa, pa presek kolača podseća na krater.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • 2 kašike kakaoa

Za fil:

  • 8 dl mleka
  • 50 g šećera
  • 2 pudinga od banane

Za preliv:

  • 1 veća čaša kisele pavlake
  • 6 kašika šećera u prahu
1 / 5 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mleko, ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umešati sneg od belanaca. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh 30*20cm.

Staviti mleko sa šećerom da provri pa umešati puding. (Ako volite slađe dodajte još šećera kašiku ili dve). Ohladiti dobro. Kašičicon vaditi puding i stavljati na biskvit. Staviti da se peče na 180 stepeni 40 minuta.

Pomešati pavlaku i šećer pa premazati preko kolača i vratiti da se zapeče još 10ak minuta.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.