NEOPISIVA SREĆA I RADOST! MILICA MILŠA ČESTITALA ROĐENDAN OMILJENOJ OSOBI, a POKLON je HIT (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen/Grand Online

DIVNO

NEOPISIVA SREĆA I RADOST! MILICA MILŠA ČESTITALA ROĐENDAN OMILJENOJ OSOBI, a POKLON je HIT (FOTO)

Glumicu Miru Banjac mnogi je pamte po brilijantnim ulogama koje je odigrala u mnogim domaćim filmovima i serijama. Ipak ona koje se sećaju i mlade i starije generacije svakako je uloga Roske u seriji “Porodično blago”

Objavljeno:

Mira Banjac danas proslavlja svoj 93. rođendan, a tom prilikom ju je iznenadila i njena koleginica Milica Milša.

Naime, ona ju je obradovala sa čak 2 prelepe torte, na prvoj piše "Srećan rođendan", dok je na drugoj natpis popularne serije "Igra sudbine".

- Jedna jedina, neprikosnovena Mira Banjac! Srećan rođendan draga naša Mirče, velika je sreća poznavati te i raditi sa tobom, naš si uzor, majka i drugar. Za još mnogo srećnih proslava!- napisala je Milša u objavi na Instagramu.

Glumicu Miru Banjac mnogi je pamte po brilijantnim ulogama koje je odigrala u mnogim domaćim filmovima i serijama. Ipak ona koje se sećaju i mlade i starije generacije svakako je uloga Roske u seriji “Porodično blago”.

Još uvek glumi i sa oduševljenjem prihvate nove uloge. Mira pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Mira Banjac
foto: youtube/printscreen

– Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dete. Bila sam, eto, neko biće. Odrasla sam u toku strašnog rata i užasa. Drugo, živela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovde kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lepa devojka – prisetila se ranije Mira Banjac, a onda nasatavila da su njeni roditelji živeli svega četiri godine zajedno, a onda se tata vratio za Ameriku, s obećanjem da će poslati njenoj mami papire za nju i malu Miru. Želeo je da i one dođu. Obećanje je ispunio, ali se desilo nešto što će dugo pamtiti.

– Moji ujaci nisu dali. I tako, mi ne odosmo. Onda je majka otišla u Beograd, gde se zaposlila. Primače se rat, zatvoriše se granice između Srbije i Hrvatske, ona osta u Beogradu, ja u Erdeviku, gde sam i rođena, kod babe i tetke po ocu, koja je takođe došla iz Amerike i slabo govorila srpski. Te dve žene su se strahovito svađale, a ja sam živela u tome i u čežnji za majkom. Zbog njih dve, bake i tetke, nikada nisam naučila engleski – priznaje Mira.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.