EVO KO JE ISIDORA SIMIJONOVIĆ KOJA JE OTKAČILA POZNATOG POLITIČARA: Ovo o sebi NE MOŽE POREĆI (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

paŽnja

EVO KO JE ISIDORA SIMIJONOVIĆ KOJA JE OTKAČILA POZNATOG POLITIČARA: Ovo o sebi NE MOŽE POREĆI (FOTO)

Debitovala je 2010. godine, još kao srednjoškolka, u Pozorištu Boško Buha, ulogom Ivane u predstavi Pazi vamo u režiji Bojane Lazić.Narednih godina Isidora je igrala u većini beogradskih pozorišta

Objavljeno: 15:16h

Isidora Simijonović (Beograd, 21. jun 1995) srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti beogradskog Alfa univerziteta u klasi profesorke Mirjane Karanović.

Debitovala je 2010. godine, još kao srednjoškolka, u Pozorištu Boško Buha, ulogom Ivane u predstavi Pazi vamo u režiji Bojane Lazić.Narednih godina Isidora je igrala u većini beogradskih pozorišta.

Isidora Simijonović
foto: Printscreen Youtube

Dobitnica je Sterijine nagrade iz Fonda ,,Dara Darinka Čalenić″ za najbolju mladu glumicu 2018. godine, za ulogu u predstavi Jami Distrikt.

Filmsku karijeru je započela u filmu Klip, debitantskom ostvarenju Maje Miloš, u kome je ostvarila glavnu ulogu. Tumačila je lik Jasne, tinejdžerke koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa.Dobitnica je nekoliko priznanja na festivalima za tu ulogu, među kojima su nagrade za najbolju glumicu na festivalima u Litvaniji i u Leskovcu.

Najznačajniju televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Jutro će promeniti sve, gde je igrala Sašu. Popularnost je stekla i ulogom Ruže u krimi serijalu Ubice mog oca. Tokom godina ostvarila je uloge u nekoliko domaćih serija, među kojima je i mini-serija Porodica.

Isidora Simijonović
foto: Printscreen Instagram

Isidora je dobitnica i nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu Novi tvrđava teatar 2017. godine, kao i nagrade za najbolju mladu glumicu festivala Zaplet u Banjaluci iste godine.

Isidora se bavi i muzikom. Završila je Muzičku školu „Stanković” u Beogradu, odsek za klavir. Jedno vreme je bila pevačica grupe Vrooom.

Inače, kako je otkrio magazin "Story", glumica Isidora Simijonović i njen partner i politikolog Vuk Velebit raskinuli su dugogodišnju vezu tokom koje su čak i živeli zajedno. Ta vest brzo se širila glumačkim krugovima, a saznanja magazina prošle nedelje potvrdila je i sama Isidora.

- Istina je da nismo više zajedno. Ipak, zbog poštovanja prema našem odnosu i njegovoj privatnosti, ne bih to dalje komentarisala – poručila je za "Story" junakinja brojnih pozorišnih predstava u srpskoj prestonici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.