Zašto paradajz više nije ukusan kao što je bio nekad? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kad zamiriše

Zašto paradajz više nije ukusan kao što je bio nekad? (FOTO) (GIF)

Da više nije tako ukusan vam je dobro poznato, ali ima i dobrih vesti naučnici su otkrili struktruru zbog koje ćete ga obožavati
Objavljeno:

Profesor Kli kaže da bi se ukrštanjem tradicionalnih sorti s onim savremenima mogle dobiti vrste koje će biti lepog izgleda i otporne na bolesti, ali i s dobrim ukusom.

Posebnim metodama izdvojeno je oko 13 supstanci koje paradajzu daju specifičan ukus.

foto: giphy

Upoređujući tradicionalne vrste paradajza koje su se koristile u prošlosti s ovima koje prevladavaju danas, zaključak je da su se vremenom izgubile supstance ključne za definisanje ukusa.

foto: profimedia

- Ovo istraživanje je logičan sled stalnih pritužbi na to da je paradajz koji se danas kupujeu supermarketima lošijeg ukusa. Zanimalo nas je šta se zaista promenilo u samom paradajzu. Najukusnijima su ocenjene tradicionalne sorte paradajza koje se uzgajaju u malim povrtnjacima - rekao je profesor Antonio Granel iz Španije.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.