POSTAVITE OVE 4 ZAMKE I OSLOBODITE IH SE: Najbolje rešenje protiv BUBAŠVABA
Ilustracija, Foto: Profimedia

rešenje

POSTAVITE OVE 4 ZAMKE I OSLOBODITE IH SE: Najbolje rešenje protiv BUBAŠVABA

Tako ćete ih držati što dalje od vašeg doma

Objavljeno:

Sedite za kuhinjskim stolom i pijete šoljicu kafe, a onda vidite bubašvabu kako prolazi pored vaših nogu i pokušava da se provuče ispod frižidera. Vičete, skačete i eventualno ubeđujete sebe da je sasvim u redu. Ili se možda ova scena odvija u vašem kupatilu baš dok ulazite pod tuš.

U svakom slučaju, shvatate da nema ništa gore od toga da gledate kako vam bubašvabe okupiraju kuću. Ako vas je ovaj scenario uplašio, na pravom ste mestu. Dobre vesti su da postoje načini da se rešite štetočina i sprečite ih da ulaze u kuću.

1. Bubašvabe nastanjuju mračne i uske prostore

Kada bubašvaba uđe u vašu kuću, ona dolazi u potrazi za hranom, vodom i skloništem. Ona će ići po kući dok ne pronađe odgovarajuću oblast koja ispunjava njene osnovne potrebe. To su uglavnom uski ormarići, toaleti, prostor ispod frižidera, tavani i podrumi.

2. Vole kartonske kutije i elektroniku

Trebalo bi da pregledate bilo koju vrstu ambalaže koju unosite u dom. To uključuje kartonske kutije, namirnice i bilo koju elektroniku. Kutije od kartona su idealno mesto za bubašvabe, pa bi trebalo dobro da ih pregledate pre nego što ih unesete u kuću.

One vole da se nastanjuju i u elektronskim uređajima jer im pružaju toplotu, pa bi trebalo da pregledate televizor, računar i bilo koji drugih elektronski predmet pre nego što ga unesete unutra.

3. Nabavite sijalice za zaštitu od insekata

Promenite spoljašnje osvetljenje i nabavite sijalice za zaštitu od insekata. Ove sijalice emituju talase koje insekti ne mogu da vide, a koji ih drže dalje od vaše kuće.

4. Zamke za insekte postavite na mesto gde su se bubašvabe nastanile

Ako imate posla sa velikim brojem bubašvaba, moraćete da poboljšate opšte sanitarne uslove, a zatim da koristite zamke. Postavite zamke za insekte u oblasima gde bubašvabe vole da žive. Čak i ako preduzmete ove korake, možda će vam biti potrebna pomoć stručnjaka.

Bubašvaba
foto: Profimedia

Uradite ove četiri stvari kako biste sprečili da bubašvabe uđu u vaš dom:

1. Ograničite izvore hrane kao što su hrana za ptice, hrana za kućne ljubimce, otpatke hrane i izmet kućnih ljubimaca.

2. Uklonite nered sa spoljašnjeg dela doma, tako da ima manje mesta za skrivanje i razmnožavanje.

3. Očistite oluke i krov kako biste uklonili bubašvabe koje su se tu nastanile.

4. Drveće i žbunje podrezujte kako biste omogućili bolji protok vazduha i sunčevu svetlost, što bubašvabe baš i ne vole.

(Espreso/Housebeautiful.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.