NAJJEFTINIJA, A UJEDNO NAJZDRAVIJA PAŠTETA OD POVRĆA KOJE SVI SRBI STALNO JEDU: Sprema se za čas, jede se DANIMA!
Pašteta od tikvica, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/PROSTY PRZEPIS NA

probajte

NAJJEFTINIJA, A UJEDNO NAJZDRAVIJA PAŠTETA OD POVRĆA KOJE SVI SRBI STALNO JEDU: Sprema se za čas, jede se DANIMA!

Ukusna pašteta od tikvica - zdrava i laka za pravljenje

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelji pašteta i namaza najbolje je da napravite domaću paštetu. Zdravija je i ukusnija od kupovne, i možete uživati u njoj bez griže savesti.

Pašteta može da se pravi od različitih sastojaka, a mi vam predlažemo da probate ovu sa tikvicama. Jednostavno se sprema, a odlična je za sendviče, sa krekerima ili kao prilog.

Sastojci:

1 velika tikvica

2 šargarepe

1 veliki crni luk

3-4 čena belog luka

250-300 g rendanog kačkavalja

5 jaja

pola šolje griza

3/4 šolje prezli

začini: 2 kašičice soli i bibera, slatka dimljena paprika

1 kašičica majorana

1 ravna kašičica ljute paprike

Priprema:

Oguljene tikvice, šargarepu i luk pa izrendajte. Posolite i ostavite na stranu. Posle oko 20-30 minuta, izlijte vodu. Rendanom povrću dodajte začine, jaja, griz, prezle i rendani sir. Sve temeljno izmešati. Smesu za paštetu stavite u pleh namazan uljem i posut prezlama.

Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 1,5 sat. Vrh treba da bude smeđe boje. Isecite nakon potpunog hlađenja - najbolje sledećeg dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.