OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ: Bolja ZAPRŠKA ne POSTOJI
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

vojnički pasulj

OVO JE JEDINI PRAVI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ: Bolja ZAPRŠKA ne POSTOJI

Svi koji vole pasulj bez premca će titulu najboljeg dati onom vojničkom

Objavljeno:

Jedna od najvećih vojnih tajni sasvim sigurno je ona o originalnom receptu za vojnički pasulj. Da li je moguće da pasulj jednostavno ima bolji ukus kad se kuva u većim količinama ili je tu ne delu neka druga „čarolija“?

Svi koji vole pasulj bez premca će titulu najboljeg dati onom vojničkom – pa iako se dobro zna da je jedna od njegovih glavnih karakteristika što veća količina (jer je tada pasulj ukusniji) postoje razne varijante i s manjim porcijama. Ovo je recept odgovara količini za 10 osoba i nadamo se da će ti biti ukusan baš kao i onaj koji pripremaju pravi vojnici.

Sastojci za vojnički pasulj:

1 kg pasulja

1 kg svežeg junećeg mesa

manji češanj belog luka

200 g luka

2 šargarepe

1 peršunov koren

pola vezice peršuna

30 g koncentrata paradajza

Prebrnac, Pasulj, Kuhinja
foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

150 g svinjske masti

lovorov list

so i biber

kašičica paprike u prahu

2 kašike brašna

Priprema:

1. Pasulj potopite u hladnu vodu i ostavite ga da odstoji najmanje 3 sata, a može i preko noći. Vodu potom ocedite, sipajte u šerpu hladnu vodu i kuvajte.

2. Na vreloj masti popržite polovinu naseckanog luka i naseckanu šargarepu, dodajte meso odvojeno od kostiju i isečeno na kockice. Sve zajedno propržite dok ne ispari tečnost. Pomerite s vatre.

3. Procedite vodu od prokuvanog pasulja pa dodajte preostali seckani luk, proprženo meso s ostalim sastojcima, sipajte tople vode ili temeljac od kostiju da prekrije meso i kuvajte uz povremeno dolivanje tople vode dok svi sastojci ne omekšaju.

4. Masnoću preostalu od prženja mesa zagrejte, dodajte brašno da blago porumeni, pomerite s vatre, sipajte papriku u prahu i nasitno naseckani beli luk pa sve dobro izmešajte. Gotovom pasulju dodajte lovor, koncentrat paradajza (prethodno razmućen u toploj vodi), po želji posolite i kuvajte 20 minuta uz stalno mešanje. Dodaj mleveni biber i nasitno naseckani peršun.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.