ZAPANJIĆETE SE KO SU SESTRE DRAGANA BJELOGRLIĆA! Nju nismo mogli očekivati, FACA SVIMA POZNATA (FOTO)
Foto: draganbjelogrlicbjela/Instagram

ŠOK

ZAPANJIĆETE SE KO SU SESTRE DRAGANA BJELOGRLIĆA! Nju nismo mogli očekivati, FACA SVIMA POZNATA (FOTO)

Dragan Bjelogrlić ima čak 2 sestre na javnoj sceni

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić Bjela je srpski glumac, producent, scenarista i reditelj. Mnogi ga smatraju „srpskim Robertom Redfordom“ i važi za jednog od deset najmoćnijih ljudi srpske kulture.Dragan je sa majkom Nadom, ocem Tomislavom i bratom blizancem Goranom živeo u Barandi do svoje druge godine. Nakon toga su se preselili u Beograd, gde je završio osnovnu i srednju školu. Kratko je bio u dramskoj grupi Radio Beograda iz koje ga je pedagog Bata Miladinović izbacio zbog nestašluka. Sa dvanaest godina je osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja. U osmom razredu je bio jedan od deset najuspešnijih učenika na Republičkom takmičenju u matematici. Imao je sklonosti ka prirodnim naukama i bio je vukovac.

Kada je Dragan napunio 18 godina, otac Tomislav je preminuo. U jednom od njihovih poslednjih razgovora ga je posavetovao da izabere ozbiljniju profesiju, pa se umesto glume odlučio za građevinu. Iako mu je dobro išla, na drugoj godini je shvatio da time ne želi da se bavi. Majka i brat su podržali njegovu odluku da napusti studije. Bjelogrlić je 1984. godine iz drugog pokušaja upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pet godina kasnije je diplomirao. Bio je u klasi profesora Vladimira Jevtovića i studirao je sa Vesnom Trivalić, Mirjanom Joković, Vesnom Stanojević, Tatjanom Venčelovski, Dušankom Dudom Stanojević, Brankom Pujić, Srđanom Žikom Todorovićem, Darkom Tomovićem, Miloradom Mandićem – Mandom, Draganom Petrovićem – Peletom i Bodom Ninkovićem. Pošto su svi ostvarili vrhunske karijere, važe za jednu od najuspešnijih klasa u istoriji ovog fakulteta koja je danas poznata pod nazivom „12 veličanstvenih“ i „turbo klasa FDU“.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Početkom devedesetih godina je upoznao studentkinju engleskog jezika i književnosti Maju sa kojom je snimio reklamu za kuhinjski nameštaj. Ubrzo su počeli da se zabavljaju, a 14. februara 1996. godine su se venčali. Maja je tada prestala da se bavi manekenstvom i zaposlila se kao prevodilac. Iako joj nije tražio da se odrekne karijere, svidelo mu se to što je konzervativna i što su joj u životu najvažniji porodica, ljubav i prijateljstvo. 19. jula 1996. godine su dobili ćerku Miu, a 30. aprila 2000. godine su postali roditelji dečaka koga su nazvali Aleksej. Mia liči na majku i studirala je na Fakultetu političkih nauka, dok je Aleksej isti otac i bavi se fudbalom. Glumac ne voli da meša privatni i profesionalni život, pa svoj brak i porodicu čuva od očiju javnosti. Najviše se ponosi svojom decom i smatra da je to zasluga njegove supruge. Dragan i njegov brat Goran, koji je po zanimanju elektroinženjer, su 1994. godine osnovali producentsku kuću „Kobra“. Bjelina sestra od tetke je pevačica Zorana Pavić sa kojom je veoma blizak. Zajedno su obradili duet „Nekako s’ proleća“, a Bjela smatra da je u njemu više glumio nego što je pevao.

Dragan Bjelogrlić ima čak 2 sestre na srpskoj javnoj sceni

Jedna od njih je svima dobro poznata pevačica i voditeljka Zorana Pavić, dok je druga glumica Marina Vodeničar, koja je imala zapaženu ulogu Smilje u seriji "Senke nad Balkanom", a sada i njegov sin Aleksej Bjelogrlić ide očevim stopama u svet glume.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.