ORIGINALAN RECEPT ZA VANILICE: Samo naše bake znaju pravu TAJNU, a ona leži u 1 SASTOJKU! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

tope se u ustima

ORIGINALAN RECEPT ZA VANILICE: Samo naše bake znaju pravu TAJNU, a ona leži u 1 SASTOJKU! (RECEPT)

Tope se u ustima, a pri tome ne osećate onaj ukus pregorelog testa

Objavljeno:

Svaka domaćica vrlo dobro zna da je starinske kolače, po receptima naših baka i prabaka, prilično teško napraviti. Isto to važi i za domaće vanilice.

Setite se samo koliko ste ih puta jeli, a koliko (malo) puta pomislili da su onakve baš kakve ih je pravila vaša baka ili tetka.

Tajna koju krije recept za savršene domaće vanilice je u tome da testo i posle pečenja ostane svetlo, odnosno da ne porumeni.

Ovaj starinski, originalni recept otkriće vam tu malu slatku tajnu – način da se vanilice istope u ustima, a da za njima ne ostane ukus (pre)pečenog testa.

Sastojci:

  • 250 grama masti;
  • 500 grama brašna;
  • 4 jajeta;
  • 100 grama mlevenih oraha;
  • limun;
  • malo džema od kajsija;
  • 250 grama šećera;
  • prah šećer.

Način pripreme:

Penasto umutiti mast ili maslac, dodati jedno žumance i jedno celo jaje, šećer i sok od celog limuna. Sipati brašno i zamesiti testo, pa razvući koru debljine 5 milimetara.

Vanilice vaditi manjom modlom ili nekom malom čašom.

Svaku vanilicu umočiti u ulupani sneg od dva belanceta i posuti je mlevenim orasima. Ređati ih u podmazan pleh i staviti u vruću rernu da se peku, ali paziti da ostanu bele boje, tj. da ne porumene.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Kada su pečene, svaku premazati džemom i spojiti po dve. Dok su vanilice još tople uvaljati ih u prah šećer.

(Espreso / Bašta Balkana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.