OVE STVARI NIKAKO NE SMETE PRATI U MAŠINI ZA SUDOVE: Nasuprot, stvoriće vam više štete nego mkoristi
Ilustracija, Foto: Printscreen/jutjub

obratite pažnju

OVE STVARI NIKAKO NE SMETE PRATI U MAŠINI ZA SUDOVE: Nasuprot, stvoriće vam više štete nego mkoristi

Visoke temperature i hemikalije u deterdžentu negativno utiču na mnoge kuhinjske predmete

Objavljeno:

Mnogi od nas teško bi uspeli da održe red u kuhinji bez mašine za sudove. Naravno, preživeli bismo, ali uviek je lakše suđe staviti u mašinu da se samo pere. Iako je mašina za sudove vrlo korisna, visoka temperatura vode može izazvati probleme na određenim kuhinjskim predmetima. Drveni pribor

Daskama za sečenje, varjačama i noževima s drvenom ručkom nije mesto u mašini za sudove. Vruća voda može da ih iskri, deterdžent i ciklus sušenja mogu ih oštetiti. Umesto toga, jednostavno ih operite ručno u toploj vodi s deterdžentom za posuđe i odmah osušite.

Greške koje radite kada stavljate posuđe na pranje u perilicu: Kristal ili ručno obojene čaše

Ručno oslikani dizajni, zlatni ukrasi i površina koja nije postojana nisu prikladni za pranje u mašini za sudove. Isto tako olovni oksid u kristalnim čašama za vino i šampanjac ošteti će alkali u deterdžentu za mašinu, ostavljajući na njihovoj svetlucavoj površini mutni talog.

Noževi

Dok će obični noževi za jelo dobro izdržati pranje u mašini za sudove, noževi za odreske i oštri noževi za pripremu hrane neće izdržati. Abrazivnost deterdženta otupiće oštrice noževa. Dodatno, vruća voda olabaviće ručke i s vremenom prouzrokovati rđu.

Baš kao i kod oštrih noževa, sićušne noževi s vremenom mogu otupeti u mašini. Drugo, u rupicama ostaju čestice hrane koje čak ni mlaz vode u mašini ne može očistiti.

Plastične posude

Plastika nekih posuda jednostavno je pretanka i premekana da bi izdržala toplinu u mašini za sudove, iskriviće se.

Iako se mnoge plastične činije i tanjiri mogu prati u mašini za sudove, gotovo je sigurno da će postati hrapavi i ogrebeni nakon učestalog pranja.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.