Šta govor tela otkriva o vama na razgovoru za posao? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

korisni saveti

Šta govor tela otkriva o vama na razgovoru za posao? (FOTO) (GIF)

Najgore što možete učiniti je da prstima lupkate po stolu jer je to znak nestrpljenja i vrlo je verovatno da ćete njime uništiti šansu za posao, ali i iznervirati poslodavca
Objavljeno: 10:00h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mnogi ne znaju gde da stave ruke tokom intervjua, a komunikolozi savetuju da ne skrivate dlanove i ne držite prekrštene ruke. Zaboravite na lupkanje prstima po stolu. Ako ste nervozni i ne možete se opustiti - uzmite olovku u ruke. Prvo što trebate da uradite je da pokažete dlanove jer tako delujete opušteno i prijateljski nastrojeno.

Najseksepilniji muškarci na svetu imaju jednu veliku manu! (FOTO) (GIF)

- Ako dlanove stavite na sto, ostavljate utisak glavnog autoriteta u sobi, što nije dobro za prvi utisak pred potencijalnim poslodavcem - savetuje Edi Koler, stručnjak za medije i odnose s javnošću.

foto: giphy

Ljudi su preopterećeni rukama za vreme intervjua, pa Koler savetuje da telo, pa tako i ruke, smestite u najudobniji mogući položaj. Najbolje je da ih postavite na naslon koji treba raširiti što je više moguće, tvrdi nagrađivana autorka i poslovnu konsultant Lois Frankel. Samouverenost je najvažnija, pa poslodavcu treba da pokažete ko je glavni, i to tako što ćete zuzeti što više prostora.

foto: Shutterstock

Upravo zato se Frankel zalaže i za postavljanje ruku na sto. S njom se slaže konsultant Nensi R. Mičel, koja poručuje da je najbitnije ne izgledati poput uplašenog deteta. Mičel savetuje da ruke ne držite u krilu nego ih opušteno držite na naslonu ili na stolu.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.