DOMAĆICE, NAPRAVITE GIBANICU SA MLINCIMA: Zaboravite na KORE, samo zgužvajte TESTENINU i uvaljajte u FIL (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

NJAM NJAM

DOMAĆICE, NAPRAVITE GIBANICU SA MLINCIMA: Zaboravite na KORE, samo zgužvajte TESTENINU i uvaljajte u FIL (RECEPT)

Ali, kao zamena za kore daje gibanici potpuno nov ukus koji će vas garantovano oduševiti

Objavljeno: 21:22h

Gibanica sa mlincima postaće vaše omiljeno jelo, a pravi se lako kao i original.

Gibanica je tradicionala srpska pita sa sirom koja se sprema od gotovih kora. Naučite da je pripremate na drugačiji način tako što ćete umesto kora koristiti mlince.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Ako spadate u stariju generaciju onda znate koliko je ova vrsta testenine ukusna i da se odlično slaže sa ćuretinom. Ali, kao zamena za kore daje gibanici potpuno nov ukus koji će vas garantovano oduševiti.

Sastojci: 6 jaja 500 g sitnog sira 300 ml kiselog mleka 200 ml jogurta

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

50 ml ulja 150 ml kisele vode 80 g kajmaka 600 g mlinaca

Priprema:

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Mlince prvo obarite u slanoj vodi, samo minut do dva, da malo omekšaju. Nauljite tepsiju i poređajte mlince da pokriju dno. Umutite jaja (5 komada), sir, jogrut, kiselo mleko i kajmak. Dobro promešajte, pa dodajte ulje i kiselu vodu sobne temeprature.

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ređajte tako što ćete da umočite mlince u smesu i slažite u tepsiju. Poslednji red treba da budu mlinci. Isecite parčiće, pa prelijte preostalom smesom. I premažite umućenim jajetom. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još nekih 20-25 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.