SRPKINJE POLUDELE ZA "CRNCEM BEZ JAJA": Čudan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)
Crnac bez jaja, Foto: printcreen

PROBAJTE

SRPKINJE POLUDELE ZA "CRNCEM BEZ JAJA": Čudan naziv ovog kolača je privukao mnoge domaćice (RECEPT)

Napravite ga.

Objavljeno:

Kontroverzan naslov je mnoge privukao, pridobio brojne obožavaoce, ali i uzrokovao brojne polemike.

Sastojci

ZA BISKVIT

3 jogurta (3×180 g)

300 g Pšeničnog glatkog brašna

250 g šećera

120 ml ulja

25 g kakaa

2 kašičice Sode bikarbone

maslac za premazivanje pleha

ZA GLAZURU

150 g maslaca

150 g čokolade za kuvanje

120 g šećera

120 ml mleka

Priprema

1. Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.

2. Smesu izlijte u pleh veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

3. Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

4. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.