SAMO OVAKO SE PRAVILNO STERILIŠU TEGLE! Ukoliko želite da vam ZIMNICA uspe, ovu 1 STVAR ne ignorišite
Foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

savet

SAMO OVAKO SE PRAVILNO STERILIŠU TEGLE! Ukoliko želite da vam ZIMNICA uspe, ovu 1 STVAR ne ignorišite

U nastavku teksta saznajte kako da pravilno sterilišete tegle

Objavljeno:

Uskoro kreće priprema zimnice, a pored đakonija koje planirate da spremate, veoma važna stavka su tegle i njihova pravilna sterilizacija.

Bilo da spremate ajvar, turšiju, ljutenicu ili džem, postupak sterilizacije je isti. Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako tegle ili flaše ne budu potpuno čiste, čitav trud može da vam propadne.

Turšija, krastavci, zimnica
foto: Profimedia

Postoje one stare tehnike koje su još koristile naše bake i koje su se pokazale kao najbolje. Prvi korak je da staklene tegle ili flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite.

Ostavite ih da se ocede, pa ih pažljivo obrišite čistom pamučnom krpom. Rernu uključite na 100 stepeni, tegle poređajte u pleh, ali tako da im otvor bude okrenut nadole i stavite ih da se greju na nekih 20 minuta. Pažljivo ih izvadite, jer će staklo biti vrelo i punite ih sa zimnicom dok su još tople.

tegla
foto: profimedia

Postoji još jedan način koji koriste savremene domaćice, a reč je o sterilizaciji u mašini za sudove. Pojedine mašine imaju opciju sterilizacije, a ukoliko nemaju, onda tegle uključite na program koji suđe pere na temperaturi od 70 stepeni. Nakon pranja tegli u mašini, možete bezbedno sipati zimnicu u njih.

Za dodatnu sterilizaciju, tegle napunjene zimnicom možete opet da stavite u mašinu za suđe pa uključite na program sa najvišom temperaturom, ali bez praška za pranje suđa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.