14 stvari koje rade samo zreli frajeri (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

potiskivanje osećanja

14 stvari koje rade samo zreli frajeri (FOTO) (GIF)

Intimnost je vrlo teška stvar za momke, a da li bi trebalo da bude tako? Nikada nije kasno napraviti promenu i postati otvoren i intiman s partnerom
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U nekim kulturama, od muškaraca se ne očekuje emocionalna ranjivost, već da potiskuju svoja osećanja, da budu čvrsti i jaki, kao da su lišeni emocija. Od detinjstva ih uče da je osećajnost znak slabosti. To u njima stvara nezdrave emocionalne navike koje ih sprečavaju da se povežu s drugima na emocionalnom planu.

Šta vidite kad stavite naočare prvi put? 10 urnebesnih ilustracija koje to opisuju (FOTO)

Intimnost je vrlo teška stvar za te muškarce, a da li bi trebalo da bude tako? Odgovor je – ne. Nikada nije kasno napraviti promenu i postati otvoren i intiman s partnerom.

foto: tumblr

Ovo je 14 stvari koje rade emocionalno zreli muškarci i 14 ciljeva za muškarce koji žele da budu kao oni:

1. Prihvatanje osećanja

Ako skrivate ili suzbijate svoje prirodne osećaje, to ne znači da ste emocionalno zreli. To ne znači da vi ne osećate tugu ili bol, već se borite da biste ostali mirni i ravnodušni. Kada te emocije osetite punim intenzitetom, možete se s njima bolje nositi. Bežeći od njih, samo produžavate svoj nemir.

foto: Profimedia

2. Svesnost štetnih obrazaca

Kad vas život stavlja u situacije koje uzburkavaju vaše emocije, možete dopustiti emocijama da teku i da se ponašate u skladu s tim ili da ignorišete nemir. Ako se odlučite za ignorisanje, vi ćete pokušati da se borite sa svojim emocijama ili da se distancirate od situacije. Štetni obrasci će i dalje izbijati na površinu. Ako ste shvatili da je nemir prirodan i dopustite sebi da osećate, imaćete veću sposobnost upravljanja reakcijama koje pokreću životne situacije.

foto: giphy

3. Trudite se da budete emocionalno zreli

Ako ste neko ko se još uvek bori s emocijama ili ih izbegava, ali još uvek čitate ovaj članak, jasno je da ste na nekom nivou otvoreni za samo-refleksiju. Ako ste počeli da se pitate kako je to doživeti emocije i osećaje, vi postajete emocionalno zreli.Morate imati volju izložiti se svetu emocija i osećaja, biti ranjivi. Umesto da bežite od njih, neka utiču na vas i onda radite na njima.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.