UZ 2 TAJNA SASTOJKA DOBIĆETE NAJSOČNIJI KUVANI KUKURUZ: Ovaj specijalitet diže se na SASVIM NOVI NIVO (RECEPT)
Kuvanje kukuruza, Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

TRIK

UZ 2 TAJNA SASTOJKA DOBIĆETE NAJSOČNIJI KUVANI KUKURUZ: Ovaj specijalitet diže se na SASVIM NOVI NIVO (RECEPT)

Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan

Objavljeno:

Svi volimo kuvani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Verujemo da ga kuvate na svima dobro znan način - u slanoj vodi, ali možda vredi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.

Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca. Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca. Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.

POTREBNI SASTOJCI:

5 klipova mladog kukuruza

1 l vode

200 ml mleka

115 g maslaca

1 kašičica soli

PRIPREMA:

Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

U velikom loncu zagrejte vodu.

Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.

Posolite smesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.