POSNI ČIZKEJK JE ''IZ RAJA IZAŠAO'': Nešto ovako KREMKASTO niste još probali (RECEPT)
Čizkejk, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

preukusno

POSNI ČIZKEJK JE ''IZ RAJA IZAŠAO'': Nešto ovako KREMKASTO niste još probali (RECEPT)

Deca će ga obožavati, a ni odrasli mu sigurno neće odoleti!

Objavljeno:

Idealno osveženje za ove letnje dane, pogotovo onima koji poste.

Deca će ga obožavati, a ni odrasli mu sigurno neće odoleti!

Torta, Čizkejk
foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

ZA KORU

plazma keks - 300 g, mleven, posni

margarin - 125 g, posni

sok od pomorandže - 150 ml, negaziran

ZA BELI FIL

slatka pavlaka - 500 ml, posna

margarin - 250 g, posni, za mazanje

želatin - 20 g

voda - 100 ml

ZA VOĆNI FIL

maline - 800 g

šećer - 10 kašika

želatin - 20 g

voda - 100 ml

Za koru: U odgovarajuću posudu staviti mlevenu plazmu, dodati otopljen posni margarin, izmešati. Dodati sok od pomorandže i sve izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Obruč staviti na tacnu, rasporediti pripremljenu smesu i poravnati.

Za beli fil: Mikserom umutiti posnu slatku pavlaku, dodati posni margarin za mazanje i sve dobro umutiti mikserom. Želatin razmutiti u vodi, staviti na vatru, kuvati 2 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi 2 minuta, pa postepeno dodavati u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Dobijenu masu naneti preko kore.

Za voćni fil: U šerpicu staviti maline, dodati šećer i izmešati. Želatin rastvoriti u vodi i sipati u šerpicu, izmešati. Staviti šerpicu na vatru i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se ohladi, pa naneti preko belog fila.

Ostaviti u frižider da se stegne. Skinuti obruč. Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i posluźiti.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.