OVAKO ZAPEČENU BORANIJU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Poseban preliv daje ŠMEK, odmah ćete zaboraviti na KLASIČNU
Zapečena boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

za ručak

OVAKO ZAPEČENU BORANIJU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Poseban preliv daje ŠMEK, odmah ćete zaboraviti na KLASIČNU

Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata

Objavljeno:

Boranija nije mnogima omiljeno jelo, ali ako je budete na ovaj način napravili sigurni smo da će i oni biti zadovoljni. Jednostavno, ne može da joj se odoli.

A i domaćice mogu da budu zadovoljne. Jelo može da se sprema i od sveže i od smrznute boranije, a za pripremu ne treba više od pola sata.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

500 grama boranije

250 grama pilećeg filea

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

2 čena belog luka

Zapečena boranija, Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

2 jaja

100 g kačkavalja

300 g pavlake

so, biber

Priprema:

Iseckani luk prodinstati na ulju (može i na vodi). Zatim dodati šargarepu sitno iseckanu, a onda i sitno iseckano meso. Sve dobro prodinstati a onda dodati boraniju i kuvati sa malo vode dok sva ne ispari.

Zapečena boranija, Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potom dodati beli luk, začiniti po ukusu i prebaciti u vatrostalnu posudu. Sve to zaliti umućenim jajima i pavlakom.

Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata.

(Espreso / Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.