TIKVICE SA PARMEZANOM I BOSILJKOM: Ukusna kombinacija zagolicaće vam nepca
Tikvice kao deo većine jela, Foto: Profimedia

tikvice su dobre za svaki obrok

TIKVICE SA PARMEZANOM I BOSILJKOM: Ukusna kombinacija zagolicaće vam nepca

Zapečene tikvice sa parmezanom,lukom,pavlakom i bosiljkom mogu da budu savršena kombinacija za svaki obrok.

Objavljeno:

Ukusan ručak, a jeftin – zapečene tikvice

Sastojci:

1 srednja tikvica

200 g suvog hleba ili pogače

2 jajeta

100 ml pavlake za kuvanje

100 ml mleka

30 g parmezana

1 čen belog luka

1 kašičica suvog bosiljka

1/2 kašičice kumina

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Priprema:

Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.

Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.

Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Malo nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.