NEZABORAVNA RIBLJA ČORBA IZ KOTLIĆA: Jedan sastojak na kraju joj daje poseban ŠMEK (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

obavezno probajte!

NEZABORAVNA RIBLJA ČORBA IZ KOTLIĆA: Jedan sastojak na kraju joj daje poseban ŠMEK (RECEPT)

Dodajte začina ako treba i služite sa ljutom paprikom

Objavljeno:

Preukusna riblja čorba za vrele letnje dane.

Sastojci

2 kg mešane ribe

1/2 luka

1/2 veze zeleni za supu

3 dl soka od paradajza

biber

lovor

1 dl belog vina

aleva paprika

ulje

so

mešani začin

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

Način pripreme

Luk i zelen iseckajte, ubacite u kotlić i nalijte malo ulja i malo vode. Posolite i dinstajte dok luk ne omekša (ne sme da požuti).

Proces ćete ubrzati ako dodate malo sode bikarbone. Dodajte biber i lorber, pa ubacite ribu isečenu na komade i kratko propržite.

Uspite sok od paradajza, alevu papriku i mešani začin, pa nalijte vodom da riba ogrezne. Čim provri, nalijte belo vino i kuvajte 20 minuta.

Ako imate ikre, ubacite je u čorbu 5 minuta pred kraj.

Dodajte začina ako treba i služite sa ljutom paprikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.