OVAKO SU NEKADA DOMAĆICE ČISTILE WC ŠOLJU: Sipajte OVO i samo PUSTITE VODU
Wc šolja, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

OVAKO SU NEKADA DOMAĆICE ČISTILE WC ŠOLJU: Sipajte OVO i samo PUSTITE VODU

Trikovi iskusnih domaćica

Objavljeno: 20:41h

Većina domaćica čišćenje počinje od kupatila i ono na neki način i jeste prioritet – važno je da uvek bude savršeno čisto. Pored kade i lavaboa koji bi trebalo da sijaju, tu je i wc šolja za koju je imperativ da u svakom trenutku bude dobro oribana

Međutim, čišćenje kupatila često ume da bude prava muka, jer su sredstva prepuna štetnih hemikalija. S druge strane, postoje i prirodna sredstva za čišćenje koja možete i sami da napravite.

1. Sirće i soda bikarbona

Za ovaj metod čišćenja potrebno vam je:

100 gr sode bikarbone 10 kapi eteričnog ulja pola šolje belog sirćeta Sipajte sodu u WC šolju, a zatim dodajte eterično ulje i sirće. Voda će peniti nekoliko minuta skidajući kamenac i mrlje. Kada voda prestane da peni, pustite vodu.

2. Sok od limuna

U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, petnaestak kapi eteričnog ulja i litar vode. Sve dobro izmućkajte i sredstvo je spremno za korišćenje.

3. Domaće šumeće tablete

Sve što vam je potrebno jeste:

150 gr sode bikarbone 50 ml limunske kiseline 1 kašika deterdženta za sudove kalupi za led

Pomešajte sodu bikarbonu i limunsku kiselinu, pa dodajte deterdžent i sve promešajte zajedno. Smesu stavite u kalupe za led i ostavite da se osuši oko 4 sata. Posle toga, izvadite „kockice“ iz posude za led i stavite ih u teglu koju ćete hermetički zatvoriti.

Jednu kocku ubacite u wc šolju. Sačekajte da se rastopi, pa očistite četkom i pustite vodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.