Za Božić na trpezi MORATE IMATI ovih 7 jela! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

srećni praznici

Za Božić na trpezi MORATE IMATI ovih 7 jela! (FOTO) (GIF)

Božićni ručak treba da bude svečan, lep i da ga provedete u krugu najvoljenijih osoba, a broj jela na stolu ima tačno određeno značenje
Objavljeno: 10:34h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Božićni ručak treba da bude svečan, lep i da ga provedete u krugu najvoljenijih ljudi. Na ovaj praznik se okuplja familija i uživa se u ćaskanju i ukusnoj hrani. Običaj je da se na Božić na vašoj trpezi nađe bar sedam jela, jer ona simbolišu sreću i blagostanje, odnosno da ćete čitave godine imati šta da jedete.

7 rečenica koje svekrve baš nikada ne smeju reći snahama!(FOTO) (GIF)

Običaj potiče još iz starih vremena kada nije bilo dovoljno namirnica i svako jelo je simbolisalo jedan dan u godini, zato ih je obavezno bilo sedam na trpezi.

foto: giphy

Na vašoj svečanoj božićnoj trpezi bi trebalo da se nađe ovo: 1. Suvo voće i urme

Suvo voće i urme su najveći simbol Božića što se tiče hrane. nezaobilazni su na božićnoj trpezi i tokom čitavog ručka se drže kao dekoracija na stolu, a uvek ih možete gricnuti za užinu ili se njima zasladiti nakon ručka.

foto: Thinkstock

2. Domaća pogača, česnica Umesto da je kupite gotovu napravite domaću, svakako je mnogo ukusnija, lepše miriše, i daleko je zabavnije. česnica se pravi kao običan hledb od brašna i kvasca, a u poslednje vreme u nju se dodaje malo mleka, jaja ili mešavina brašna. pravi se u kružnom obliku i u nju s eobavezno mora ubaciti novčić, porodice koje imaju više osoba ubacuju i zrno kukuruza, pasulja, drvce i slično. Tako svaki član porodice može da izvuče nešto.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.