EVO KOLIKO GODINA IMA NIKOLA ĐURIČKO: Odgovor će vas zakucati!
Nikola Đuričko, Foto: Printscreen/Youtube

NIKADA NE BISTE POGODILI

EVO KOLIKO GODINA IMA NIKOLA ĐURIČKO: Odgovor će vas zakucati!

Da li biste ikada pogodili koliko ima godina?

Objavljeno:

Nikola Đuričko je srpski glumac, režiser, muzičar i voditelj. Važi za jednog od najvećeg šoumena, najharizmatičnijeg i najduhovitijeg srpskog glumca.

Nikolina majka Mila je radila kao laborant u Kliničkom centru, a otac Nikola je po zanimanju pilot. Ima mlađu sestru Milicu i starijeg brata Đorđa koji se takođe bavi glumom i muzikom. Njegov deda je bio šef rasvete u JDP-u, tetka je radila kao sufler u ovom pozorištu, a baba Tomanija se pojavila u kultnim srpskim serijama kao što su: „Kamiondžije“, „Vruć vetar“, „Povratak otpisanih“, itd. U detinjstvu je želeo da krene očevim stopama, ali ipak se odlučio za glumu. Kada je imao četiri godine, pomoću bake je dobio prvu ulogu i pojavio se u Novogodišnjem programu. Ona ga je upisala u studio glume Radio Beograd koji je vodio Mika Aleksić. Ubrzo je glumio u nekoliko emisija Dečjeg obrazovnog programa. Šef Đuričkove grupe je bio Nikola Kojo. 1989. godine je upisao srednju dizajnersku školu.

Nikola Đuričko
foto: Filip Plavčić

Završio je tri godine i upao je u loše društvo pod čijim je uticajem eksperimentisao sa drogom i alkoholom. Kada je imao 16 godina, odselio se od roditelja i počeo je sam da živi. U Ulici kralja Milana je iznajmio je stan od 17 kvadrata. Preko noći je postao poznat i zaradio je dosta novca koji je, bez razmišljanja, trošio.

Četiri meseca je radio sa Mikom Aleksićem i spremao se za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti. Od 680 kandidata koji su se prijavili, Nikola je bio među 16 koji su primljeni. Bio je u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Studirao je sa Aleksandrom Janković, Dejanom Lutkićem i Borisom Milivojevićem. 2001. godine je otišao da služi vojsku.

Tri meseca je bio u Zaječaru u pešadiji, a ostalih šest u Generalštabu u saobraćajnoj policiji. Od 1997. do 2002. godine je bio u braku sa Ivanom koja nije poznata javnosti. 2002. godine, na snimanju filma "Kordon“, je upoznao producentkinju Ljiljanu Nešić. Ubrzo su započeli vezu i tajno su se venčali. 2004. godine su dobili ćerku Nađu, a 2008. godine sina Đorđa. Tako ga je nazvao zbog porodične tradicije.

Nikola Đuričko
foto: Vladimir Sporčić

Nikola se ne ponaša kao tipičan Balkanac, već se trudi da supruzi pomogne oko kućnih obaveza i odgajanja dece. Zbog njih nastoji da bude disciplinovaniji i odriče se ličnih zadovoljstava. Roditeljstvo smatra životnom ulogom i maksimalno u njoj uživa.

Podržao je paradu ponosa u Beogradu zbog čega su mu pretili. Vaspitan je da ne dira slabije od sebe pa je osetio potrebu da ovo uradi. Voleo bi da živi u Holandiji. Najviše mrzi nacionalizam.

Rođen je 9. jula 1974. godine u Beogradu i ima 48 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.