"ODVRATNO, GNJECAVO I BAJATO": Evo šta jedu DECA U ŠKOLI, za 360 DINARA dnevno, AU!
Foto: Profimedia

Bizarno!

"ODVRATNO, GNJECAVO I BAJATO": Evo šta jedu DECA U ŠKOLI, za 360 DINARA dnevno, AU!

Žalila su se i ostala deca i njihovi roditelji

Objavljeno: 20:10h

Jedna majka iz Velsa navela je da se njena ćerka vratila kući iz škole gladna, nakon što je odbila da jede obrok od krompira i sira, koji je izgledao “odvratno, gnjecavo i bajato”.

Ona je na društvenim mrežama objavila fotografiju i zaista se može videti zapečen krompir u ljusci sa rendanim kačkavaljem, koji nije ličio na standardan obrok.

Osim pomenute devojčice, žalili su i ostali učenici koji su momentalno napustili kantinu kada su videli na šta im obrok liči, prenosi Vels onlajn.

Školskom hranom upravlja Savet Karmartenšira, što učenike košta 2,60 funti dnevno (oko 360 dinara) i to nije prvi put da su obroci u okrugu kritikovani.

Majka je navela da će od sada za svoju ćerku praviti lanč pakete i stavljati joj hranu u torbu koju će praviti kod kuće.

deca, skola, maske
foto: Profimedia

– Ćerka mi je poslala sliku svoje hrane u školi. Bio je to krompir sa sirom, ali je izgledalo kao da je bačen na tanjir. To traje nedeljama. Kaže da je jedina jestiva stvar slatkiš koji su im servirali za desert, ali dok njena godina ode na ručak, ne ostane ga mnogo. Žalila se nekoliko puta ranije, a ja sam sada pribegala tome da joj svakodnevno pravim lančeve – kazala je Velšanka.

Kako prenose tamošnji mediji, drugi roditelji su se takođe žalili na hranu, a nakon kritika oglasili su se iz pomenute škole i ketering kompanije koja dostavlja hranu i naveli su da će “preispitati sve aspekte” u vezi sa hranom.

Direktor Saveta za obrazovanje Geret Morgans rekao je da će istražiti ovo pitanje kada im je skrenuta pažnja na to.

– Ako neki učenik smatra da je njihova hrana ispod standarda, molimo vas da je vratite na šalter. Ako roditelji, staratelji ili učenici imaju bilo kakvu zabrinutost u vezi sa standardom hrane u školama u Karmartenširu, ohrabrujemo ih da nam se jave mejlom i mi ćemo vrlo brzo reagovati – kazao je Morgans.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.