JEDNU JE SILOVAO OTAC, A DRUGU ROĐAK: Naše pevačice ŠOKIRALE priznanjem, BILE SU ODSEČENE! (FOTO)
Silovanje, Foto: Instagram printscreen/bekvalceva, Profimedia, Damir Dervišagić

STRAVA I UŽAS

JEDNU JE SILOVAO OTAC, A DRUGU ROĐAK: Naše pevačice ŠOKIRALE priznanjem, BILE SU ODSEČENE! (FOTO)

Žrtava zlostavljanja ima i među uspešnim glumcima, pevačicama, voditeljkama...

Objavljeno:

Estradne, muzičke ili glumačke zvezde često deluju savršeno i nedodirljivo.

Dok nastupaju, pa bila to uloga u filmu, nastup na koncertu ili na televiziji, može nam se učiniti da su te osobe sa nekog drugog sveta, i da ih "obični" problemi koji muče "obične" smrtnike ne mogu dotaći.

To je, naravno, iluzija, a o tome svedoči i činjenica da su mnoge poznate ličnosti bile žrtve silovanja. Ovo su neke od njih - za neke od ovih slučajeva možda znate, a neki podaci će vas iznenaditi.

DOMAĆE ZVEZDE KOJE SU DOŽIVELE I JAVNO PRIČALE O NASILJU

Goca Tržan: Plašila sam se osude okoline

Sa silovateljem se u mladosti svojevremeno suočila i Goca Tržan, ali je tek nedavno s knedlom u grlu progovorila o tome.

Goca Tržan, Raša Novaković
foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Imala sam druga s kojim sam bila vrlo bliska. Imala sam bezgranično poverenje u njega, a on je to iskoristio na najpodliji način. Nisam ni u snu mogla da zamislim da bi ikada pokušao da mi naudi, a on je hteo da me natera na seks. Neki muškarci misle da svaku ženu mogu da drpaju ako se napale. Posle toga sam shvatila da moram dobro da pazim kada biram prijatelje. Želela sam samo da zaboravim taj pakao, pa sam dugo ćutala. Nisam ga prijavila jer sam se plašila osude okoline u smislu: "Šta je tražila sama s njim?" Mislim da i danas žrtve ćute iz istog razloga, a to je skroz pogrešno, rekla je pevačica nedavno.

Nataša Bekvalac: Kao žrtva zlostavljanja, izgubila sam samopouzdanje

Nataša Bekvalac pretrpela je brutalno fizičko zlostavljanje od bivšeg supruga Luke Lazukića. Ona je pretučena 2018. posle 40 dana od porođaja, a mnogo snage joj je bilo potrebno da o svemu javno progovori.

Nataša Bekvalac
foto: Instagram printscreen/bekvalceva

- Loš mi je osećaj u stomaku kad se setim svega kroz šta sam prošla. To je bilo strašno psihičko i emotivno izrabljivanje! Kao i svaka žrtva nasilja, izgubila sam samopouzdanje i bila odsečena od porodice i prijatelja. To je bio kraj, bila sam ponižena do te mere da nisam znala za sebe. To su strašne stvari i nikome ne bih poželela da prođe kroz takav pakao, ispričala je pevačica koja je usled sopstvenog iskustva postala i jedan od najvećih boraca protiv svakog vida nasilja nad ženama.

Verica Rakočević: Silovana sam sa 18 godina!

Modna dizajnerka Verica Rakočević ispričala je da je sa 18 godina bila silovana od poznanika, pa je, kao i većina, dugo ćutala i krila šta joj se dogodilo.

Verica Rakočević
foto: Stefan Stojanović

- Užasno iskustvo doživela sam kada sam imala 18 godina. Tada me je silovao poznanik. Nikada se nisam sramila zbog toga jer to je njegova sramota. Žao mi je samo što ga nisam tužila, sada vidim da mi je to velika greška. Osoba koja je spremna da siluje nekoga zapravo nema želju za intimnim odnosom. Takva osoba želi da bude dominantna i da se iživljava nad slabijima. Nemam drugačije objašnjenje. Silovatelja nisam tužila i nisam htela da se svetim. Ni roditeljima nisam rekla šta sam doživela. Smatrala sam da sama treba s tim da se izborim, ispričala je jednom prilikom modna dizajnerka.

STRANE ZVEZDE KOJE SU DOŽIVELE I JAVNO PRIČALE O NASILJU

Poznatu američku glumicu Ritu Hejvort, iznova i iznova je silovao otac, koji ju je trenirao da bude igračica, dok su putovali od grada do grada u vreme kad je bila mlada. To se događalo do odraslog doba, a Rita nije ni bila svesna da ovakva veza između oca i ćerke nije primerena.

Rita Hejvort
foto: Wikipedia

Poznata voditeljka, Opra Vinfri, domaćica jednog od najpopularnijih "talk show" emisija na svetu bila je silovana od strane rođaka kada je imala samo 9 godina.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

U decembru 2014, pevačica Lejdi Gaga otkrila je radio voditelju Hauardu Sternu da ju je silovao producent, kada je imala 19 godina. Njen singla "Swine" govori upravo o ovom incidentu. "Ta je pesma o silovanju. Pesma govori o demoralisanosti. O besu i strasti. Morala sam da prođem kroz mnogo patnje da bih shvatila da želim da je snimim", rekla je pop pevačica.

Lejdi Gaga
foto: Profimedia

I poznati glumac, Tim Rot, jedna od zvezda filma "Petparačke priče", bio je žrtva incesta, za vreme svog odrastanja u Engleskoj.

Tim Rot
foto: Profimedia

Daleke 1926., legendarna džez pevačica Bili Holidej bila je silovan od strane komšije. Imala je samo 12 godina.

Bili Holidej
foto: AP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.