Dame, obratite pažnju! Evo što će vam se dogoditi ako se ne ošišate 3 godine! (FOTO)
Foto: Shutterstock

duhovna priroda kose...

Dame, obratite pažnju! Evo što će vam se dogoditi ako se ne ošišate 3 godine! (FOTO)

Čovek je jedino biće kojem kosa na glavi raste i u odrasloj dobi. Ukoliko je pustimo da raste, kosa će narasti do određene dužine i zaustaviće se na dužni koja nam najviše odgovara
Objavljeno: 23:07h

"Naša kosa može biti samo modni trend, ali ako malo istražimo, možemo uvideti da se lišavamo jednog od najvrednijih izvora energije za ljudsku vitalnost" - Jogin Badžan.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Uzmite u obzir mogućnost da kosa na glavi ne postoji samo da bi izgledali dobro. Čovek je jedino biće kojem kosa na glavi raste i u odrasloj dobi. Ukoliko je pustimo da raste, kosa će narasti do određene dužine i zaustaviće se na dužni koja nam najviše odgovara, piše "The minds journal".

Iz jogijske perspektive, kosa je neverovatan dar prirode koji zapravo može pomoći u podizanju Kundalini energije (kreativne životne sile), što povećava vitalnost, intuiciju i mir.

Šišanje kose

Nekada davno, ljudi u mnogim kulturama nisu šišali kosu, jer je to bilo deo onoga ko su oni. Nije bilo salona. U zarobljeništvu su ljudima često skraćivali kosu. Šišanje se koristilo kao kazna čime se, takođe, smanjivala moć robovima.

foto: Profimedia

Kosti u čelu su prozirne i to služi za prenos svetlosti do epifize, koja utiče na moždanu aktivnost, kao i na polne hormone. Šišanje šiški, koje pokrivaju čelo, otežava taj proces.

Kad je Džingis-kan osvojio Kinu, smatrao je Kineze vrlo mudrim, inteligentnim ljudima koji neće dopustiti da ih iko pokori. Stoga je naredio da sve žene u toj zemlji odrežu svoju kosu i nose šiške, jer je znao da će ih tako zastrašiti i lakše pokoriti.

Kad su pokorena cela plemena ili društva, šišanje kose postalo je toliko rasprostranjeno da se važnost kose izgubila nakon nekoliko generacija, a fokus se prebacio na frizure i modu. Nauka o kosi bila je jedna od prvih tehnologija koje je Jogin Badžan doneo kada je došao u Ameriku.

- Kada se kosa pusti da postigne svoju punu dužinu, fosfor, kalcijum i vitamin D se proizvode i ulaze u limfnu tečnost i na kraju u spinalne tečnosti kroz dva kanala na vrhu mozga. Ova promena stvara učinkovitiju memoriju i dovodi do veće telesne energije, poboljšane izdržljivosti i strpljenja.

Jogin je objasnio da ako se odlučite da skratite svoju kosu, ne samo da gubite tu dodatnu energiju i hranu, već vaše telo tada mora da osigura veliku količinu vitalne energije i hranjivih stavki kako bi kosa mogla ponovo da narasti. Osim toga, dlake su antene koje okupljaju i kanališu energiju sunca i deo mozga koji koristite za meditaciju i vizualizaciju.

Ove antene deluju kao kanali koji vam daju veće količine suptilne, kosmičke energije.

Potrebno je otprilike da prođe tri godine od zadnjeg šišanja vaše kose da se nove antene formiraju na vrhovima kose.

Kundalini i nega kose

U Indiji, Rishiji su poznati kao mudre osobe koje svoju kosu pletu u punđu na temenu glave tokom dana, a puštaju je noću. “Rishi čvor” podstiče magnetsko polje (auru) i stimuliše epifizu u središtu mozga.

Tokom dana, kosa upija sunčevu energiju, a noću upija mesečevu energiju. Kada tokom dana imate skupljenu kosu, a noću raspuštenu, pomažete ovom procesu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.