OBOŽAVATE DA GA GLEDATE U POTERI, A OVO NIKAD NE BISTE POGODILI: Evo koliko ZAPRAVO godina ima MILORAD MILINKOVIĆ
Milorad Milinković, Foto: Dragan Kadić

iznenadiće vas broj

OBOŽAVATE DA GA GLEDATE U POTERI, A OVO NIKAD NE BISTE POGODILI: Evo koliko ZAPRAVO godina ima MILORAD MILINKOVIĆ

Milorad Milinković je odrastao na Dorćolu. Nadimak Debeli je dobio još u detinjstvu i od tada ga prati

Objavljeno: 16:28h

Milorad Milinković srpski je reditelj. Završio je Matematičku gimnaziju 1983. godine, a diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek režija, 1991. godine.

Već njegov diplomski film „Satan Panonski” postigao je ogroman uspeh u celoj bivšoj Jugoslaviji, te biva pozvan kao jedini film iz bivše Jugoslavije na Barcelonski bijenale.

Milorad Milinković
foto: Dragana Udovičić

Režirao je još mnoštvo filmskih i televizijskih ostvarenja: Rok dezerteri, Rokumenti, Mrtav ladan, Kazneni prostor, Crni Gruja 2, Dangube, Potera za sreć(k)om, Čitulja za Eskobara i mnoga druga. Uopšte, za Milinkovića se može reći da je reditelj bez ograničenja budući da se, osim režijom, bavi i još nizom drugih zanimanja; on je i scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, di-džej, kritičar, glumac, fudbalski komentator i kompozitor. Milorad je takođe tragač u srpskoj verziji TV kviza „Potera”.

Njihove pesme su "Igraj tvist na njenom licu", "Zombi", "Hit" i pesma "Put". Uz bend je postojalo i udruženje Morbida pod skraćenicom SMB (Savez Morbida Beograda).

Posle benda "Morbidi i mnoći", okušao se u grupi "Big sex". Jedna od njihovih najpoznatijih numera je "sedmi dan". Kasnije, ponovo je u bendu pod nazivom "Zmajevi".

Milorad Milinković
foto: Dragana Udovičić

Sa bendom 'zmajevi' izdaje album 2003 godine, a od tog istog benda u poznatoj drugoj sezoni serije "Crni Gruja" je i muzika. Najpoznatiji član benda je pored reditelja Milorada Milinkovića i producent Boca Stojiljković.

Posle značajnih uspeha i ostavljanja traga u muzičkom svetu, Milorad Milinković se okreće filmskom svetu i odlazi u Novi Sad na Akademiju umetnosti i upisuje odsek režija.

Milorad Milinković je rođen 18. mart 1965. , što znači da ima 57 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.