RECEPT KAO IZ POSLASTIČARNICE: Napravite najbrži SLATKIŠ do sad, obara sa nogu!
Foto: Profimedia

brzo i lako!

RECEPT KAO IZ POSLASTIČARNICE: Napravite najbrži SLATKIŠ do sad, obara sa nogu!

Jednostavan recept

Objavljeno:

Potrebno:

Za puding:

  • ½ šolja šećera
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • ¼ kašičice soli
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašika putera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • Za šlag krem:
  • 2 šolje pavlake
  • ½ šolja šećera u prahu

Za pripremu pudinga:

  • 2 zrele banane
  • 30 komada sitnog suvog keksa
Kuvanje
foto: Profimedia

Priprema:

U posudi srednje veličine potrebno je pomešati šećer, kukuruzni skrob i so, pa ostaviti po strani. Zatim u šerpi na laganoj vatri zagrejati mleko. Trebalo bi da se pojave mehurići sa strane, ali ne i da proključa. Pripremljenu mešavinu sa šećerom lagano sipati u mleko i mešati silikonskom lopaticom. Kada je puding gotov, skloniti ga sa vatre i presuti u posudu u kojoj je bio šećer i prekriti folijom. Ohladiti u frižideru najmanje 2h.

Za pripremu šlaga potrebno je mikserom umutiti pavlaku i šećer. Potrebno je da se dobije gusti krem. S druge strane pripremiti 6 manjih čaša ili šolja za kafu. Staviti u svaku po 2 kašike pudinga, 2-3 keksa, 2 kašike šlag krema i nekoliko kolutova banane. Ponoviti sve još jednom i po želji dekorisati zdrobljenim keksom. Ostaviti u frižideru najmanje 2h pre služenja.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.