SAOPŠTENE NAJCRNJE VESTI: Umro POZNATI BIZNISMEN! (FOTO)
Biznismen, Foto: Printscreen/Youtube/ Greater Milwaukee Foundation

JAVLJENO

SAOPŠTENE NAJCRNJE VESTI: Umro POZNATI BIZNISMEN! (FOTO)

„Zamolio bih za trenutak ćutanja, ali to zaista nije bio Majklov način da radi stvari“, rekao je Brenan

Objavljeno:

Poslovni lider iz Viskonsina, filantrop Majkl Džon Kudahi preminuo je u 97. godini.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Greater Milwaukee Foundation

Majkl Džon Kudahi, biznismen, filantrop, majstor i vizionar koji je pomogao u izgradnji jednog od najuspešnijih preduzeća u Viskonsinu, a zatim dao desetine miliona dolara za pomoć renesansi umetnosti, kulture, obrazovanja i građanske scene Milvokija, preminuo je u petak.

Imao je 97 godina. Džoel Brenan iz Komiteta Velikog Milvokija, bivši izvršni direktor Discoveri Vorld-a koji je stvorio Cudahi, objavio je Kudahijevu smrt pre početka debate o kandidatima za gradonačelnika u ponedeljak ujutru u centru italijanske zajednice.

„Zamolio bih za trenutak ćutanja, ali to zaista nije bio Majklov način da radi stvari“, rekao je Brenan.

„Majkl bi danas pogledao ova dva kandidata i rekao: 'Bolje da ne zeznete stvari'. Tokom svog života, Kudahi je inspirisao gomilu prideva, uključujući ekscentričan, otvoren, grub, slobodouman i žestok. Novinski izveštaji su ga nazivali sve od milionera, šverca do građanskog sveca. Kada je u pitanju njegov posao, Cudahi je sebe opisao kao dobroćudnog diktatora.

Biznismen
foto: Printscreen/Youtube/ Greater Milwaukee Foundation

Sa početnim novcem od 15.000 dolara, Kudahi i prijatelj Voren Kozens su osnovali Markuette Electronics Inc., kasnije poznatu kao Markuette Medical Sistems Inc. Firma je postala priznata kao svetski lider u sistemima za praćenje pacijenata.

Džon Kudahi je postao advokat, zatim ambasador i novinar. On i njegova supruga Ketrin imali su troje dece. Majkl, rođen u martu 1924. (uvek je insistirao da je rođen na Dan Svetog Patrika), bio je najrazjašnjeniji.

Kupovina Pabst Theatre-a za 1 dolar Kudahi bi takođe imao uticaj na mlađu generaciju, pomažući da se pozorište Pabst transformiše u centar cvetajuće muzičke scene grada. Prvo je Kudahi, po nalogu svog doživotnog prijatelja Freda Lubera, donirao milion dolara za renoviranje istorijskog pozorišta od 9,3 miliona dolara.

Oženio se svojom prvom ženom, bivšom Meri Li Vebster, 1948. godine; razveli su se 1951. Kudahi se oženio Odri Braun 1956, ali je taj brak okončan razvodom 1962. Nensi Dauning Daget je postala njegova treća žena 1964; razveli su se negde posle 1985. godine.

Kudahi je postao otac šestoro dece, uključujući usvojenog sina, kao i očuh još petoro dece. Cudahi je često brzo podelio svoju poslovnu i životnu filozofiju. U maju 2003, kao glavni govornik na diplomiranju Univerziteta Viskonsin-Milvoki, rekao je: „Nikad ne reci 'ne mogu.' „Nemajte to čak ni u svom rečniku. Koliko puta sam čuo: 'Oh, ja to nikada ne mogu učiniti?' " Dodao je: „Želim da vam kažem da je bilo mnogo puta u mojoj karijeri da sam to rekao, nikada ne bih postigao ono što sam uradio.

Ako mislite da ćete pogrešiti, razmislite o svom razmišljanju. Samo analizirajte svoj problem, onda to popravi. Flat naš odbija da propadne."


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.