UBEDLJIVO NAJPRLJAVIJI DEO FRIŽIDERA: Kad saznate šta se sve tu SKUPLJA, odmah ćete ga očistiti!
Frižider, Foto: Profimedia

odmrzavanje frižidera

UBEDLJIVO NAJPRLJAVIJI DEO FRIŽIDERA: Kad saznate šta se sve tu SKUPLJA, odmah ćete ga očistiti!

Kad na red dođe kuhinja, tada se počinje i sa velikim zadatkom odmrzavanja komore sa ledom, a sve namirnice se vade i smeštaju na druga hladna mesta u kući.

Objavljeno:

Sredite hitno najprljaviji deo frižidera - ne čekajte generalno pranje po svim pravilima.

Pranje frižidera mnoge domaćice ostavljaju za veliko spremanje. Kad na red dođe kuhinja, tada se počinje i sa velikim zadatkom odmrzavanja komore sa ledom, a sve namirnice se vade i smeštaju na druga hladna mesta u kući.

Međutim, svi znamo da se ovo ne može raditi dovoljno često, a za mnoge delove frižidera nije ni potrebno da čišćenje bude češće.

Ipak, jedno istraživanje Američke fondacije za nauku je pokazalo da je najprljaviji deo frižidera - fioka ili korpa za voće i povrće. Budući da većina domaćica ne praktikuje da pere ove namirnice pre odlaganja u frižider, jer se one tako brže kvare, logično je da će i baš ta fioka biti najprljavija.

1 / 4 Foto: Profimedia

Za njenu higijenu nije ni potrebno odmrzavati komoru, čitav vremenski zahtevan deo čišćenja je time eliminisan. Dovoljno je samo da je izvadite iz frižidera, privremeno izvadite namirnice i dobro izbrišete nekim dezinfekcionim sredstvom. To može biti i običan, jači rastvor vode i alkoholnog sirćeta čiji će miris brzo da izvetri. Obrišite suvom, čistom krpom i fioka je spremna za vraćanje u frižider.

Najbolje je da ovo radite pri svakoj novoj nabavci voća i povrća, a prethodno preberite stare plodove i odstranite sve koji pokazuju makar i najmanje znake kvarenja. Idealno bi bilo da različito voće i povrće razdvojite u plastične posude koje nije nužno pojedinčano poklapati.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.