JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA IZJAVOM KAO NIKAD DO SAD: "Tu stvar radim iz muke..."
Jelena Đoković i Novak, Foto: Printscreen/atptour.com

ŠOK

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA IZJAVOM KAO NIKAD DO SAD: "Tu stvar radim iz muke..."

Jelena Đoković otkrila je razlog zbog kojeg je odlučila postati veganka

Objavljeno: 15:50h

Jelena Đoković, supruga najpoznatijeg tenisera na svetu, poznata je po tome što strogo pazi na prehranu i vodi zdrav život. Odavno je deklarirana veganka, te njena prehrana ne uključuje meso, mleko ni šećer.

Ipak, do njenog gostovanja u talk-showu "Šta sam tebi i ko sam sebi", mnogi nisu znali koji je stvarni razlog iza njenog prelaska na ovakav način ishrane.

"Počela sam razmišljati o tome kako preživeti tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kojim restoranima, a nisam ni živela u domu u kojem imam kuhinju. Pa je veganstvo krenulo iz muke", rekla je Jelena.

No, jedan od razloga zašto je postala veganka bio je i strah od bolesti.

"Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života kada im se nešto dijagnostifikuje. Počela sam s veganstvom iz straha od bolesti. A to je najgori način za početak i nikome ne bih savetovala da išta radi zbog straha. Pokušavam to ne raditi iz straha", priznala je Jelena te nadodala kako trenutno ne jede meso.

1 / 11 Foto: Profimedia

"Moja prehrana je 70 posto sirova, a trideset posto kuvana. Obično jedem juhu, bezglutensku testeninu, kvinoju, rižu... Teško je danas pronaći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji se, kao i ja, zalaže za to da ostane zdrav i jak. Naše se prehrane samo malo razlikuju", zaključila je, a njeno samo gostovanje pogledalo je preko 876.000 ljudi, a prikupila je i brojne pozitivne komentare.

"Svaka čast. Što drugo reći za jednu obrazovanu, elokventnu, odgojeni, načitanu uspešnu ženu u svakom smislu te reči. Samo napred, gospođo Đoković. Pored našeg šampiona stoji žena koja je dostojna svih privilegija. Šteta što još uvek postoje zatucani mozgovi, koji će ipak imati nešto protiv vas", samo je jedan od brojnih komentara.

Zanimljivo, dok je pričala o tome kako je Novak sanjao o tome kako mu se celi svet divi i kliče, priznala je kako je ona potpuno drugačija od Novaka.

"Šta si ti sanjala?", pitao ju je Stanković, a ona mu je spremno odgovorila: "Ja sam sanjala da ću biti uspešna žena iz sene, iako u toj seni nisam u potpunosti".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.