EVO ŠTA SE DESI TELU KADA PRESTANETE PITI GAZIRANO: Ovo SVE MENJA IZ KORENA!
Ilustracija, Foto: Printsccreen/Youtube

GAZIRANA PIĆA

EVO ŠTA SE DESI TELU KADA PRESTANETE PITI GAZIRANO: Ovo SVE MENJA IZ KORENA!

Izdržite bar sedam dana da ne pijete gazirana pića i već ćete osetiti promene nabolje, a za nekoliko meseci organizam će vam potpuno biti osvežen, poručuju stručnjaci

Objavljeno:

Gazirani sokovi imaju jak miris, a mehurići nagrizaju usnu šupljinu.

Upravo zbog toga čula u usnoj šupljini postaju slabija. Pošto prestanete da pijete gazirano, posebno uz obroke, primetićete kako vam hrana postaje ukusnija i jasnije ćete osećati kiselo, ljuto, slatko...

Osim toga, bićete raspoloženiji jer, verovali ili ne, brojni veštački sastojci i aditivi u gaziranim slatkim sokovima usporavaju varenje, opterećuju rad organa, a to obično prate nervoza, glavobolja i razdražljivost.

Bubrezi će početi bolje da rade, a kako je njihova uloga da čiste telo od toksina, očekujte i stabilizaciju krvnog pritiska.

1 / 6 Foto: Profimedia

Poznato je da zbog velike količine šećera ovakva pića i te kako utiču na kilažu. Bez obzira na etikete na kojima piše dijetalno ili niskokalorično, u bocama i limenkama je mnogo više kalorija.

Veliko istraživanje sprovedeno u nekoliko evropskih zemalja sa više hiljada ispitanika koji svakodnevno konzumirali gazirane sokove otkrilo je da je ova navika tesno povezana s gojaznošću i da je najčešće krivac za nastanak šlaufa oko struka i stomaka, ali i pojavu triglicerida, koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.