ĐUMBIR NE UZIMAJTE AKO IMATE JEDNO OD OVA 4 STANJA: Možete upasti u ozbiljan PROBLEM
Đumbir, Foto: Printscreen

vaŽno

ĐUMBIR NE UZIMAJTE AKO IMATE JEDNO OD OVA 4 STANJA: Možete upasti u ozbiljan PROBLEM

Svima je jasno koliko je đumbir zdrav i koliki učinak ima na zdravlje organizma

Objavljeno:

Zdravstevni benefiti đumbira su ogromni, međutim, postoje neki slučajevi kada ga ne bismo trebali konzumirati.

Trudnoća - Trudnice ne smiju koristiti đumbir jer može dovesti do prevremenih kontrakcija.

Dijabetičari - Osobe koje imaju dijabetes i ubrizgavaju insulin ili piju tablete, ne bi trebale da uzimaju đumbir. Razlog je jer ćete uz lekove previše sniziti šećer.

Đumbir trebate izbegavati i ako koristite lekove protiv zgrušavanja krvi.

Đumbir ne bi trebalo da koriste ni osobe koje imaju žučni kamenac, jer on podstiče izlučivanje.

Obzirom da se u đumbiru nalazi mnogo aktivnih materija, prvenstveno gingerolsa i gingerdiola, koje imaju antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo, reproučljivo je da čaj od đumbira koristite kako biste ojačali imuni sistem, te samim tim sprečili da vaš organizam napadnu neke bolesti.

1 / 9 Foto: Profimedia

Mnogi sastojci koji se nalaze unutar ove biljke poseduju antiupalno dejstvo, pa ga možete koristiti za lečenje bolesti, ali i kako biste se oslobodili bolova koji se pojavljuju u zglobovima i mišićima.

Ranije smo pisali i da đumbir može izazvati i ozbiljno krvarenje

Svakog jutra na prazan stomak popijete čašu vode ili čaja sa kašičicom rendanog đumbira, malo ceđenog limuna i kašičicom meda - učinićete čuda za svoj imuni sistem. Ovi sastojci pospešuju stvaranje belih krvnih zrnaca, i na prirodni način jačaju odbranu organizma.

Takođe, koren đumbira ublažava migrenu, smanjuje menstrualne bolove, a mnogi kažu da je čak efikasan isto koliko i farmaceutski proizvodi. Dobar je za stomačne probleme, bolove i otežano varenje, a ova začinska biljka poboljšava cirkulaciju, sprečava pojavu tromba, srčanog udara i jača krvne sudove

Upravo je to razlog zbog kojeg je opasno da ga uzimaju osobe koje su na na antikoagulantnoj terapiji. Ukoliko se kominuje sa ovom vrstom terapije, može da poveća rizik od pojave modrica, ali vrlo opasnog krvarenja.

Osobe koje pate od kamena u bubregu i povišenog krvnog pritiska takođe je poželjno da ga izbegavaju. Ne preporučuuje se ni dojiljama, kao ni neuhranjenim osobama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.