Virtuelno druženje smanjuje osećaj samoće! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

uživanje za treće doba

Virtuelno druženje smanjuje osećaj samoće! (FOTO) (GIF)

Sve više starijih osoba koristi društvene mreže što se pokazalo kao veoma korisno jer tako mogu da razmenjuju zanimljiva iskustva, ali i da se bolje osećaju
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istraživanja su potvrdila da društvenu mrežu Fejsbuk sve manje koriste tinejdžeri i da su je okupirali pripadnici trećeg doba. Nije samo Fejsbuk natraženija društvena mreža za starije, posle njega se dolaze i Jutjub, Instagram i Tviter.

Velika pozadina znači više zdravlja i više pameti (FOTO) (GIF)

Između ostalog, Fejsbuk je izabran zbog činjenice da mnogi lekari počinju da koriste upravo tu mrežu da bi sa pacijentima podelili svoja iskustva. Starija populacija na ovoj mreži nalazi rešenja za zdravstvene probleme, a to potvrđuju i lekari.

Kako da prikupite najviše lajkova? 5 pravila za genijalan selfi! (FOTO) (GIF)

foto: Profimedia

- Za mene je vrlo interesantno da postoji dokaz za potencijal društvenih mreža kad je u pitanju klinička praksa. Stariji ih koriste za pristup informacijama o zdravstvenim problemima sa kojima se mogu poistovetiti, kao i za komunikaciju sa drugim pacijentima - kaže doktorka Anja Lest.

foto: Giphy

Ona je istakla značaj društvenih mreža za stariju populaciju, a to je da one pomažu smanjenje usamljenosti kroz kontakt sa porodicom i prijateljima, kao i drugim korisnicima sa kojima dele iste interese.

foto: Shutterstock

Istraživanje u SAD-u je pokazalo da 44 procenta odraslih od 60 do 90 godina koristi društvene mreže. Izdavač časopisa za starije Katarina Ros je uočila da čitaoci rado koriste Fejsbuk i Tviter, ali i druge mreže kao što je Pinterest. To je društvena mreža koja funkcioniše kao onlajn oglasna ploča na koju korisnici dodaju interesantan sadržaj koji su pronašli na internetu.

foto: Giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.