3 šoljice kafe na dan smanjuju rizik od demencije! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

prava mera

3 šoljice kafe na dan smanjuju rizik od demencije! (FOTO) (GIF)

Pijete je kada vam treba dodatna energija, kada ćaskate, kada odmarate ili kada ustanete ujutru. Reč kafa potiče od arapske reči ‚‚kaweh" što znači jačina i snaga
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bez obzira da li je reč o kafi sa kofeinom ili bez njega, ona blagotvorno utiče na opšte zdravlje. Kod osoba koje dnevno konzumiraju 3 do 5 šoljica kafe primećen je manji rizik od prevremene smrti od posedica srčanih bolesti, dijabetesa i Parkinsonove bolesti, a i manje su sklone samoubistvu. Nova istraživanja pokazuju da dugotrajno unošenje kofeina pomaže da se telo ispuni antioksidansima koji poboljšavaju kognitivnu funkciju.

Šta se dešava kad masirate ovu tačku na čelu? (FOTO) (GIF)

Kafa takođe, može da smanji i rizik od Alchajmerove bolesti i druge neurološke poremećaje, tvrdi se u istraživanju koje su pratile najveće evropske kompanije kafe. Prethodna istraživanja tvrde da kafa izaziva pobačaj u ranoj trudnoći kao i srčane napade. Smatralo se i da kofein loše utiče na za anksioznost, gorušicu i toplotne napade.

Zašto pijemo nakon napornog dana? (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Kafa nikako nije zamena za obrok, iako u određenoj meri može da zasiti, obroke ne bi trebalo preskakati i menjati kafom. Poznato je da je svakodnevan doručak jedna od najzdravijih navika, a njegovo preskakanje vrlo brzo ostavlja tragove na nivou energije, produktivnosti, ali i na stomaku.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.