7 načina da smršate sedeći! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

da budeš u top formi

7 načina da smršate sedeći! (FOTO) (GIF)

Gubljenje kilaže nikad nije bilo lakše, samo treba da znate kako to da izvedete. Više nemate izgovore da to ne uradite
Objavljeno:

4. Dnevno popijte 2,5 litra vode

Žena koja je fizički aktivna dnevno treba da popije 2,7 litara vode. Ispijanje vode u toku radnog vremena može smanjiti umor, sprečava glavobolje prouzrokovane dehidratacijom i smanjuje glad. Odlaskom po vodu ćete više šetati.

foto: Thinkstock

5. Jedite grickalice sa belančevinama

Kada osetite želju za grickanjem, uzmite voće ili keks u kombinaciji sa belančevinama. One su bitne za izgradnju mišića i duže se vare od ugljenih hidrata i šećera zbog čega neće doći do naglog porasta ili pada šećera u krvi. Puter od kikirikija, orašasto voće, semenke, nemasna govedina i tvrdo kuvano jaje su odličan izbor.

foto: Giphy

6. Ponesite ručak od kuće

Umesto odlaska u menzu, gde ne znate kako je hrana pripremljena ili brze hrane, sigurno najbolji izbor za vas je da nosite ručak od kuće. To može biti jednostavna hladna salata sa piletinom i puno povrća ili neko drugo meso u kombinaciji sa belančevinama. Obrok možete pripremiti veče pre posla, da ujutru ne biste žurili.

foto: Thinkstock

7. Umesto sedenja, stanite za sto

Kad god ste u prilici ustanite, istraživanja su pokazala da dok stojite za radnim stolom možete sagoreti devet kalorija više u jednom satu nego kada sedite. Stajanje poboljšava i količinu šećera u krvi što doprinosi gubitku kilograma.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.