DIJETA IZ SNOVA: 10 načina i trikova da smanjite stomak do NOVE GODINE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

neverovatno

DIJETA IZ SNOVA: 10 načina i trikova da smanjite stomak do NOVE GODINE!

Ukoliko se ove navike praktikuju samo nedelju dana, moguće je da izgubite čak i do 2,5 kg

Objavljeno:

Predstavljamo vam odličan plan za sagorevanje masti, bez ikakvih velikih odricanja ili tajnih sastojaka.

Sve što je potrebno je da malo redukujete ishranu i svoje životne navike.

Ukoliko se ove navike praktikuju samo nedelju dana, moguće je da izgubite čak i do 2,5 kg.

Pored toga, predstavićemo vam i nekoliko trikova uz pomoć koji ćete vizuelno biti mršaviji.

Pijte vodu

Sokovi, energetska pića, pa i voćni smutiji, sadrže u proseku oko 100 kalorija. Tečnosti koje su bogate natrijumom i ugljenim hidratima, mogu da utiču negativno na vaše telo i da ga nateraju da zadržava višak vode, što stvara nadutost i težak oseća.

Sa druge strane, voda ne sadrži kalorije i ugljene hidrate, a količina natrijuma, ako ga uopšte ima, uglavnom je minimalna.

Možda deluje paradoksalno, ali voda vam pomaže i da se oslobodite viška tečnosti u organizmu. Ukoliko vam sama voda deluje previše dosadno i imate želju za nekim ukusom, možete da dodate u nju krišku limuna ili listiće nane.

Izbacite belo brašno

Brašno
foto: Profimedia

Pre svega, izbacivanje ovih namirnica će da ukloni osećaj nadutosti. Ugljeni hidrati, kojima su namirnice poput hleba i testenine gobati, brzo se vare i kratko drže sitost.

Ukoliko želite, zamenite ih proizvodima koji su napravljeni od celih zrna žitarica ili čak povrćem. Na ovaj način, sendvič sa piletinom postaje pileća salata, a grickalice sa umacima mogu olako postati razne vrste povrća sa zdravim umacima. Složeni ugljeni hidrati iz povrća se vare sporije, pa je potreba za hranom manja.

Pijte kafu sat vremena pre vežbanja

Kafa
foto: Profimedia

Kada se pre vežbanja popije šoljica kafe, ona ubrzava rad metabolizma i daje energiju potrebnu za vežbanje. Kafa je jedino piće koje smete da pijete pored vode.

36 sklekova i iskoraka svaki drugi dan

Ove vežbe oblikuju vaše mišiće. Možda niste ljubitelj vežbi, ali dovoljno je da uradite tri serije od po 12 vežbi svaki drugi dan. Dok sklekovi oblikuju gornji deo tela, iskorak oblikuje zadnjicu i napreže vaše mišiće u nogama.

30 minuta kardio vežbi dnevno

U topljenju kalorija pomaže svaka aktivnost koja ubrzava rad srca. Brže i bolje rezultate ćete postići ako kombinujete kardio vežbe sa onim malopre pomenutim. Sat vremena vežbi vam je dovoljno da sagorite 200 do 300 kalorija.

Spavajte dodatnih 30 minuta noću

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Možda vam i manje kretanja deluje konrtadiktorno, ali stvar je u tome da vam dodatnih pola sata sna pruža dovoljno energije, pa vam neće biti potrebna njena dopuna kroz namirnice bogate šećerom.

Odrecite se jedne namirnice

Odricanje od dezerta ili grickalica, sasvim je dovoljna da u telo unesete manje kalorija nego što bi to bio slučaj da konzumirate nešto od toga.

Ne dozvolite da vam kamera doda koji kilogram više

U pitanju je fotografski trik kojim ćete na fotografijama izgledati mnogo bolje. Poznato je da kamera dodaje koji kilogram, ali uz pravilan stav, ovo može da se izbegne.

Dovoljno je da malo podignete bradu, ne spajate ruke sa telom i okrenite se blago u stranu sa jednom nogom ispred druge.

Blago uvucite donji stomak. Kičmu držite pravo, a ramena zategnuta. Ovako automatski delujete mršavije.

Čučnjevi i trbušnjaci

Čučnjevi, Vežbe, Teretana, Trening
foto: Profimedia

Bodibilderi koriste ovu tehniku pre takmičenja, jer poboljšava definiciju mišića. Tri seta od po 12 čučnjeva i isto toliko trbušnjaka je sasvim dovoljno.

Zategnućete mišiće i na kratko vreme izgledati mnogo bolje.

Pilula protiv nadimanja

Kako biste se oslobodili nadimanja i kako bi vam stomak izgledao ravnije, dovoljno je da popijete ovu pilulu, ali uz prethodno savetovanje sa farmaceutom.

Bonus video:

24:50

CENTRALNI DNEVNIK 26.12.2021

(Espreso/Elle)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.