Ako pijete vodu posle spavanja na prazan stomak, ovih 8 NEVEROVATNIH STVARI ĆE SE DESITI! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

tečno zlato

Ako pijete vodu posle spavanja na prazan stomak, ovih 8 NEVEROVATNIH STVARI ĆE SE DESITI! (FOTO) (GIF)

Važno piti vodu, od nje se sastoji 80 procenata ljudskog organizma i neophodno je da je pijete redovno. A zašto je najzdravije da je pijete baš ujutru?
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Žene iz Japana poznate su po svojoj mršavoj, zdravoj i zategnutoj figuri. I dok genetika svakako ima određeni uticaj, mnogi tvrde da im njihov jutarnji ritual pomaže da ostanu zdravije. Taj jutarnji ritual podrazumeva čašu vode odmah nakon ustajanja.

10 namirnica za 10 delova tela! Zašto je tako važno jesti ih redovno? (FOTO)

Duboko ukorenjen u japanskoj kulturi, ritual je u stvari deo tretmana za koji je naučno dokazano da pomaže kod niza telesnih poremećaja. Za razliku od američke i drugih kultura zapadnih zemalja, japanska populacija nema velikih problema sa poremećajima kao što su gojaznost i dijabetes.

Izgleda da bismo morali da izvučemo neke pouke od zdravijh zemalja.

5 stvari koje nijedan muškarac ne voli kod žena! (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

Zašto je pijaća voda toliko važna?

Za početak 70 procenata vašeg tela sačinjeno je od vode, pa je od velikog značaja da ga održavate osveženim i da ga dopunjavate vodom da bi telo funkcionisalo na pravi način. Ako telo nema dovoljnu količinu vode, to može da ostavi prilično negativne posledice na vaše zdravlje.

foto: Profimedia

Dugoročna dehidriranost može da dovede do reumatoidnog artritisa, migrene, angine, kolitisa, dispepsije, hipertenzije, gojaznosti, hemoroida, raka dojke, plućne tuberkuloze, kamena u bubregu i raka materice.

foto: Giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.