5 KLJUČNIH NAMIRNICA KOJE PODSTIČU PRIRODNU PROIZVODNJU KOLAGENA: Neophodni su delovi ishrane
Kolagen je veoma bitan u ishrani, Foto: Profimedia

za mladolik izgled

5 KLJUČNIH NAMIRNICA KOJE PODSTIČU PRIRODNU PROIZVODNJU KOLAGENA: Neophodni su delovi ishrane

Piletina sadrži vezivno tkivo koje je primarni izvor kolagena. Paradajz je bogat vitaminom C, a belanjak bogat prolinom, neophodnim za proizvodnju kolagena

Objavljeno:

Uravnotežena prehrana koja uključuje svežu i zdravu hranu neophodna je za vaše opšte dobro. Ne utiče samo na rast vašeg tela već i održava kožu zdravom. Mladolik izgled vaše kože ima puno veze s onim što jedete, a puno toga se svodi na kolagen.

Kolagen je protein koji vašoj koži daje strukturu, elastičnost i pomaže u procesu starenja. Uz pomoć njega nestaje bledilo kože, a ima li ga dovoljno bore se pojavljuju puno sporije.

Ovih 5 namirnica mogu uticati na povećanje kolagena:

Piletina

Piletina sadrži vezivno tkivo zbog čega je ona primarni izvor kolagena. Pileći vrat i hrskavica bogat su izvor kolagena koji je dobar za kožu i zglobove. Dobri su i za lečenje artritisa. Stoga, ukoliko jedete zdrave količine mesa u kombinaciji s preporučenim dnevnim količinama povrća, tada vašoj koži pružate potrebne nutrijente za lep i mladolik izgled.

Paradajz

Paradajz je bogat izvor vitamina C koji je izuzetno bitan za proizvodnju kolagena. Čak i jedna jedina upotreba paradajza u vašem jelu može pridoneti do 30 posto proizvodnje kolagena. On se takođe mogu pohvaliti velikom količinom likopena, snažnim antioksidansom za potporu kože.

Belanjci

Belanjci sadrže vezivno tkivo koje ima ogromne količine prolina neophodnog za proizvodnju kolagena. Belanjke možete jesti za doručak.

Agrumi

Kolagen zahteva puno vitamina C, a budući da su agrumi bogati vitaminom C, svakako se savetuje uključiti ih što više u prehranu. Agrumi poput naradže, grejpa, limuna super su za ove letnje dane, a od njih možete napraviti izvrsnu letnju salatu.

Luk

Luk se može dodati u mnoga jela tokom kuhanja, a izvrstan je u proizvodnji kolagena, piše Pink villa.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso, 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.