Stiskate bubuljice na ovom delu tela? To može da vas ubije (FOTO)
Foto: Profimedia

opasna zona

Stiskate bubuljice na ovom delu tela? To može da vas ubije (FOTO)

Verovatno nikad niste ni pomislili da tako uobičajenim potezom pred ogledalom ozbiljno ugrožavate sopstveni život
Objavljeno:

Mislili ste da vam nakon tinejdžerskih dana bubuljice više neće zadavati muke, ali nije baš tako kao što ste zamišljali. I kad god vidite bar jednu ne možete se zaustaviti, već odmah počinjete da kopate.

Nećete verovati, ali ovo je jedina dobra strani akni (FOTO) (GIF)

Britanski dermatolog doktor Višal Maden kaže da nikako ne biste smeli sami da istiskate bubuljice koje se nalaze na licu, odnosno na određenom delu lica. Reč je o području koje obuhvata usne, deo iznad njih i nos sve do tačke između očiju. Na tom su delu se nalaze venice direktno povezane s mozgom pa sve infekcije treba stručno rešavati.

Pitate se zašto vam je ten tako loš? Ovo je uzrok (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Reč je o opasnom trouglu na licu, a koji polazi od vrha nosa sa dve stranice stranice koje se jednako spuštaju uz ivicu nosa do ivica usana.

foto: Wikipedia

- Vene na tom području su povezane direktno s mozgom. Infekcije na tom delu lica mogu voditi ka gubitku vida, paralizi, a teoretski i smrti. Ako na tom području postoji infekcija koja se ne leči ispravno ili brzo, ona može izazvati trombozu, stvoriti krvni ugrušak, infekciju ili absces na mozgu pa čak i meningitis - kaže doktor Višal Maden.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.