Japanke žive dugo i uvek su mršave! Ovo je njihova tajna... (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

večna lepota

Japanke žive dugo i uvek su mršave! Ovo je njihova tajna... (FOTO) (GIF)

One su uvek lepo raspoložene, nasmejane i vitke, a za to je zaslužno samo... One zaista stavljaju akcenat na uživanje u lepoti servirane hrane
Objavljeno:

2. Toplina je život

‚‚Hrana je energija" je jedna od najpopularnijih krilatica nutricionista u zapadnom svetu, a zapravo se temelji na istočnom principu: toplina je život. Hrana je energija koja se troši za funkcionisanje i opstanak organizma. Leti povrće i voće pomažu telu da se prilagode toplini.

foto: Thinkstock

Zimske namirnice sadrže više kalorija da bi telo moglo da zadrži toplinu u hladnim godišnjim dobima. Sezonsko je najbolje

foto: Profimedia

Šta treba jesti u jesen?

Mnogi nutricionisti savetuju da jedete sirovo povrće i voće, i što više zelenila. Nema sumnje da je to zdravo, ali ako na primer, zimi jedete velike količine sirove hrane, vaše telo se hladi pa imate potrebu da pojedete više kako biste se ugrejali.

foto: Thinkstock

Zato nemojte izbegavati kuvanje povrća jer možda hrana neće zadržati što više vitamina, ali će vašem telu osigurati više topline i energije. Konzumiranje napitka tokom obroka je nezdravo. Japanci nikada ništa ne piju dok jedu. Prvo, tečnost hladi telo, a i to je loše za probavu. Naučnici objašnjavaju da voda neutralizuje kiselinu koju želudac proizvodi za probavu.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.