Da li ste sigurni da jedete banane na pravi način? Posle ovoga ćete jesti čak i koru (FOTO)

KOJE JE VAŠE OMILJENO VOĆE

Da li ste sigurni da jedete banane na pravi način? Posle ovoga ćete jesti čak i koru (FOTO)

Sigurno da za mnogo voće koje jedete bacate koru. Da li ste znali da se upravo u tim koricama nalazi najviše vitamina i materija koje blagotvorno utiču na organizam?
Objavljeno:

Možda niste znali ali kora banane je jednako hranljiva kao i samo voće. Ima puno nutritijenata, vitamina i antioksidanasa koji pomažu mršavljenju i podižu raspoloženje. Kora banane pomaže regulisanje probave i deluje na poboljšanje celokupnog organizma.

Vitamin A iz kore pomaže u održavanju zdravih zuba, kostiju i mekih tkiva, dok vitamin B povoljno deluje na imunisistem i sprečava nastanak neuroloških i kardioloških bolesti. Ovaj vitamin takođe reguliše nivo šećera u krvi i na taj način može poboljšati vaše raspoloženje. Vitamin B odličan je izvor antioksidansa koji regulišu metabolizam i zbog toga može biti koristan kod mršavljenja. Tome pridonosi i činjenica da kora od banane u sebi nema dodatnih kalorija i da je odličan izvor vlakana pa omogućava da se osećate sito.
Nutricionisti savetuju da koru banane stavite u svoj šejk ili da je dedete kuvanu ili pečenu. Osim što je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, kora banane pomaže i kod podizanja raspoloženja jer sadrži triptofan, važnu supstancu za proizvodnju serotonina odnosno hormona sreće, koji svojim lučenjem pruža osećaj zadovoljstva. Nivo serotonina u mozgu može uticati i na san, a što ga je više u organizmu lepše ćete spavati. Ovo je najslađi suši ikad! Probajte i videćete zašto (FOTO)
(Espreso.co.rs / Izvor: vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.