5 stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u krevetu (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

za mirne noći i lep san

5 stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u krevetu (FOTO) (GIF)

Nije ni čudo što ne možete da zaspite po čitavu noć, ako radite ove stvari u krevetu. On ima samo jednu ulogu i za to ga i koristite
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Povremeno imate problema sa spavanjem, pripremite se i legnete ali nikako ne možete da zaspite. Kada se ne naspavate teže funkcionišete ujutru, umorni ste i nervozni.

5 napitaka od kojih ćete zaspati kao beba (FOTO) (GIF)

Do problema sa spavanjem može doći zbog navika koje imate pre spavanja ili zbog onoga što radite u krevetu. Kad već jednom odete na spavanje onda lezite i ne radite ništa drugo.

12 namirnica koje ne smete jesti pred spavanje ako želite miran san (FOTO) (GIF)

foto: giphy

5 stvari koje ne smete raditi u krevetu:

1. Gledati TV

Upravo je ovo deo večernjeg rituala mnogih ljudi, ali to mnogo remeti san, pogotovo ako imate naviku da spavate uz upaljeni televizor. Stručnjaci upozoravaju da svetlost ekrana zapravo sprečava stvaranje melatonina, hormona koji podstiče osećaj pospanosti. Sadržaj koji gledate pre spavanja takođe utiče na san, zato izbegavajte filmove ili serije s nasilnom tematikom.

foto: giphy

2. Koristiti mobilni

Isključili ste televizor i kompjuter, otišli u krevet i zatim zgrabili mobilni telefon da biste proverili šta ima na društvenim mrežama? U pitanju je još jedna štetna navika. Mobilni na vas deluje poput televizora jer emituje još veću količinu svetla direktno u lice i onemogućava da utonete u san.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.