Deca koja jedu riblje ulje brže i bolje čitaju od svojih vršnjaka (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

mali ajnštajni

Deca koja jedu riblje ulje brže i bolje čitaju od svojih vršnjaka (FOTO) (GIF)

Čitanje vam ide teško, nikako ne možete da svog mezimca naučite kako da čita teške reči i da pravilno radi domaće zadatke, ima leka i za tu boljku
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ukoliko ste primetili da vaše dete ima problema sa čitanjem trebalo bi da obratite pažnju na njegovu ishranu. Istraživači su otkrili da je sposobnost čitanja kod dece značajno unapređena zbog konzumiranja Omega 3 masnih kiselina. Eksperti kažu da otkrića ponavljaju koliko je bitna redovna upotreba masnih kiselina u ishrani dece kroz riblje ulje u lososu, tuni, sardini, haringi i skuši.

8 razloga zašto je srednje dete najbolje dete! A zbog br. 5 su i najveći švaleri! (GIF)

Istraživanjem je otkriveno da su deca koja su uzimala ‚‚Equazen" koji je spoj Omega 3 i Omega 6 pokazala značajni napredak u sposobnosti čitanja od onih kojima je davan placebo.

Ovo su najčešće greške roditelja prema deci: Misle im dobro, a zapravo im koče inteligenciju! (FOTO)

foto: giphy

- Potrebno nam je da više roditelja, učitelja i profesionalaca iz oblasti zdravstva budu svesni značaja Omega 3 masnik kiselina iz ribe i morske hrane. Bilo koja riba i morska hrana je dobar izvor Omega 3 ulja, a ako ne volite ribu, onda uzimajte dodatak - rekao je doktor Aleks Ričardson sa Univerziteta Oksford.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.