OVAJ RECEPT SIGURNO NISTE PROBALI: Punjene paprike na POSEBAN NAČIN!
Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube

savršenstvo ukusa

OVAJ RECEPT SIGURNO NISTE PROBALI: Punjene paprike na POSEBAN NAČIN!

Pored toga što paprike u sebi sadrže visok sadržaj vitamina C koji nam je uvek potreban, tu su i ćureće meso i kelj kao odlične dopune

Objavljeno:

Verovatno skoro svako u našoj zemlji ima neki domaći recept za punjene paprike, jer je to jelo koje se tradicionalno sprema u mnogim prilikama. Varijacije na temu uvek postoje i nije loše malo isprobati i nove recepte, naročito ako sadrže zdrave i ukusne sastojke. Takav je slučaj i sa receptom koji vam danas donosimo u nastavku.

Pored toga što paprike u sebi sadrže visok sadržaj vitamina C koji nam je uvek potreban, tu su i ćureće meso i kelj kao odlične dopune. Oni su puni proteina i drugih hranljivih sastojaka koji pomažu u obnavljanju ćelija i oporavljanju mišića, a kelj je i bogat gvožđem koje je ključno za našu energiju, naročito tokom nešto hladnijih i tmurnih dana.

Sastojci:

  • Pola kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola crnog luka, naseckanog
  • Jedna halapenjo papričica, naseckana
  • 400 g mlevene ćuretine
  • 1 kašičica crnog bibera
  • Pola kašičice belog luka u prahu
  • 100 g kelja, iseckanog
  • Pakovanje salse ili sličnog sosa od paradajza
  • 4 žute babure (ili druge boje, po želji)
  • Četvrtina kašike pilećeg bujona

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. U međuvremenu, zagrejte tiganj na srednjoj vatri i sipajte maslinovo ulje, a potom odmah dodajte luk i ljute papričice. Propržite oko tri minuta.
  3. Dodajte ćureće meso u taj tiganj i začinite ga biberom i belim lukom u prahu. Razdvojite na što sitnije komade kako ne biste imali grudve od mesa i mešajte ga sa lukom i papričicom. Uz redovno mešanje pripremajte oko sedam minuta.
  4. Sipajte kelj i salsu u tiganj i dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i krčkajte još tri minuta.
  5. Uzmite paprike i sipajte sadržaj tiganja, odnosno punjenje. Stavite ih uspravno u posudu za pečenje u koju bi trebalo da stane taman četiri komada, kako se ne bi pomerale tokom pečenja. Sipajte bujon preko vrha svake od paprika, tako da prelije punjenje. To će sprečiti da se ćuretina osuši.
  6. Pecite 20 minuta na 180 stepeni i servirajte toplo.

(Espreso.co.rs/citymagazine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.