KILOGRAMI NESTAJU KO OD ŠALE: Ovih 8 namirnica su SMRT ZA SALCE
Mršavite na prirodan način, Foto: Profimedia

rešenje je u prirodnim proizvodima

KILOGRAMI NESTAJU KO OD ŠALE: Ovih 8 namirnica su SMRT ZA SALCE

Nakon uživanja u masnoj i kaloričnoj hrani tokom praznika, u ishranu se preporučuju namirnice koje brzo tope kilograme.

Objavljeno:

Ljute papričice

Čili papričice, kajenska paprika i feferoni spadaju u red ljutih papričica bogatih kapsaicinom. On ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina jer aktivira i hormone stresa. Uz pomoć papričica telo masti već 20 minuta nakon jela pretvara u energiju.

Kvinoja

Ova namirnica bogata je magnezijem koji je ključ u regulacije energije i pomaže u kontroli šećera u krvi. Pruža duži osećaj sitosti i pripada u bezglutenske namirnice, ali pre kuvanja je dobro isperite.

Avokado

On obiluje mononezasićenim mastima i vlaknima koje pružaju osećaj sitosti. Vlakna vežu vodu na sebe, potisnu apetit i smanjuju opasnost od prejedanja.

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj nivo hormona kolecistokinin zaduženog za regulaciju apetita. On je odličan izbor za sve koji žele da smršaju, zato što ubrzava trošenje masti, a preporučuje se na dan piti najmanje dve šolje ovog napitka.

Đumbir

Osim što ublažava mučninu nakon prejedanja, đumbir deluje protuvupalno, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osećaj gladi. Takođe, on podstiče sagorijevanje kalorija i blagotvorno deluje na probavni trakt. Može se usitnjen dodati u variva ili pak pomešati s medom za jači imunitet.

Bobičasto voće

Ovo voće obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, ali ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Posebno su delotvorne na bokovima i nogama. Borovnice, jagode i brusnice menjaju crevnu floru i sprečavaju razvoj opasnih patogena.

Cimet

Hrana bogata ukusima stvara jači osećaj sitosti, a to posebno pomažu začini koji podstiču probavu i ubrzavaju metabolizam. Cimet je jedan od saveznika vitke linije. On pomaže u kontroli šećera u krvi zbog čega se smanjuje stalan osećaj gladi. Što se nivo šećera brže diže, to se i brže spušta zbog čega se javlja glad.

Čia semenke

Ove sjemenke osim što smanjuju rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, pružaju duži osećaj sitosti. Čia semenke bogate su vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju apetit.

(Espreso.co.rs/Magazin.novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.