SNIZITE KRVNI PRITISAK NA PRIRODAN NAČIN: Lekovi nisu jedino REŠENJE, ova ISHRANA će vas SAČUVATI od RIZIKA!
Visok krvni pritisak, Foto: Profimedia

KORISNO

SNIZITE KRVNI PRITISAK NA PRIRODAN NAČIN: Lekovi nisu jedino REŠENJE, ova ISHRANA će vas SAČUVATI od RIZIKA!

Evo šta možete da uradite za svoj organizam

Objavljeno:

Mnogo ljudi ima problem sa hipertenzijom, odnosno, povišenim krvnim pritiskom.

I većina odmah posegne za lekovima.

Lekari, međutim, savetuju da pritisak pokušate da regulišete prirodnim putem.

Ova hrana bi mogla da vam pomogne u tome:

Protiv virusa

Beli luk u sebi sadrži sumporna jedinjenja koja opuštaju i proširuju krvne sudobe i na taj način oslobađaju pritisak i pomažu da šećer efikasnije prolazi kroz organizam. Dodatne prednosti belog luka u svakodnevnoj ishrani su i u tome što smanjuje i LDL, odnosno, loš holesterol, masti u krvi i odličan je borac protiv virusa, bakterija i gljivica u organizmu.

Karanfilić je, baš kao i cimet, odličan izvor fenola, ali i antioksidanata i odličan je prirodan izvor sastojaka koji snižavaju krvni pritisak. Pored toga, karanfilić podstiče i bolji rad digestivnog trakta, eliminiše potencijalno štetne bakterije iz organizma i pomaže da se hrana efikasnije obradi.

Cimet sadrži veliku količinu fenola – jedinjenja za koje je dokazano da stabilizuje šećer u krvi, podstičući insulin na normalan rad.

Unos soli

Ovo značajno pomaže kod snižavanja visokog pritiska. Smanjen unos soli možete da postgnete tako što ćete redukovati unos suhomesnatih proizvoda i gotove prerađene hrane, koja inače obiluje ovim začinom. Isto tako, ograničite soljenje kod pripreme svakodnevnih obroka.

Jedite paradajz

Paradajz sadrži jedan od najsnažnijih antioksidanata – likopen, koji pomaže u zaštiti srca od infarkta, suženja krvnih sudova i visokog pritiska, ali i poboljšava celokupno stanje organizma. Za što bolji učinak, pored konzumiranja u sirovom stanju, preporučuje se i da pijete (nesoljen) sok od paradajza.

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.