Ovu naviku zapostavljate, a šteti vašem zdravlju (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

odraz duše na telu

Ovu naviku zapostavljate, a šteti vašem zdravlju (FOTO) (GIF)

Infekcije, bolovi i teži zdravstveni problemi su, između ostalog, prouzrokovani ovom sitnicom koju ne možete tako lako izbeći
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osećate bol, umorni ste, a ni sami ne znate od čega? Konačno je sprovedena studija koja se trudi da odgonetne ovo pitanje, a naučnici su dokazali da vaše mišljenje o sopstvenom fizičkom izgledu najviše utiče na to.

Alergija na ambroziju je svake godine sve gora, zašto je to tako? (FOTO)

U modernom vremenu čovek je stalno izvrgnut konstantnim komentarima na račun svog izgleda. Stalno neko nešto procenjuje i kritikuje ako tela ne odgovaraju nametnutim standardima i zato se ćovek oseća jako loše.

Ljubav je kriva za sve: 9 vrsta bolova koji dolaze iz duše (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Stručnjaci sa Univerziteta Basknel ovu pojavu nazivaju ‚‚telesno posramljivanje" i ustanovili su da ono ne utiče samo na psihičko stanje, osećaj vrednosti i samopouzdanja, već izaziva i osećaj društvene inferiornosti i tako izaziva zdravstvene probleme.

foto: Profimedia

Rezultati istraživanja sprovedenog na velikoj grupi žena je pokazalo da su one koje imaju nizak osećaj samopouzdanja i koje se stide svog tela sklonije raznim infekcijama, bolovima i težim zdravstvenim problemima.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.